AMSS O STANJU NA PUTEVIMA: Radovi u smeru ka Nišu, izmenjen režim saobraćaja iz pravca Subotice ka Novom Sadu
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE

AMSS O STANJU NA PUTEVIMA: Radovi u smeru ka Nišu, izmenjen režim saobraćaja iz pravca Subotice ka Novom Sadu

Navode i da neprestane intervencije putara donose bolju prohodnost puteva u jugozapadnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije

Objavljeno:

Dobro očišćeni putevi ka našim ski-centrima ali na kojima ima zaostalog snega, sa prvim večernjim satima, kada počinju dani vikenda doneće veći broj vozila, a samim tim i usporeno odvijanje saobraćaja na ovim putevima.

Zato vozite pažljivo, sporije i sa većim odstojanjem između vozila, poručuje Automoto savez Srbije u izveštaju o stanu na putevima.

Navode i da neprestane intervencije putara donose bolju prohodnost puteva u jugozapadnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije gde su snežne padavine bile najobilnije, ali je opasnost od proklizavanja i izletanja sa puta i dalje prisutna.

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok na Obilaznici oko Beograda i njenog uklapanja sa postojećim autoputem, na autoputu E-75 u smeru ka Nišu saobraćaj se odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa autoputa na Kružni put do petlje Tranšped.

Radovi u smeru ka Nišu

Radovi se odvijaju u desnoj kolovoznoj traci, u smeru ka Nišu. Saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom (smer Niš - Beograd), i to preticajnom i voznom trakom za smer kretanja vozila od Beograda ka Nišu, dok se zaustavnom trakom i devijacijom odvija saobraćaj za smer kretanja vozila od Niša ka Beogradu. Do 17. januara izvodiće se radovi na sanaciji cevastih propusta na delu auto-puta između petlje Pojate i petlje Razanj. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Izmenjen režim saobraćaja iz pravca Subotice ka Novom Sadu

Do 31. januara odmorište Zobnatica biće zatvoreno zbog izvođenja radova na ulivnoj i izlivnoj traci sa odmorišta. Sledeće dostupno odmorište je stanica za snabdevanje gorivom BS OMV.

Od 6. januara u saobraćaj je puštena deonica pravac G.P. Horgoš - Novi Sad (desna kolovozna traka. Na ovoj deonici ograničenje brzine u zimskom periodu biće 100 km/č, zbog nedovršenih radova koji će se nastaviti nakon završetka zimske službe koja traje do 31. marta ili ranije ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Prema informacijama Uprave granične Policije u 17:15 casova teretna vozila čekaju na Horgošu i Batrovcima dva sata na izlazu iz zemlje.

Granični prelaz Bajmok - Bačalmaš do 16. januara radi od 7, 00 do 24,00 časa, a produženo je i radno vreme prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom do 15. januara i taj prelaz radi od 7,00 do 22,00 časa.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.