DANAS JE SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Medicinski deo se zalaže da KOVID PROPUSNICE BUDU OBAVEZNE 24 SATA!
Krizni štab, Foto: Beta/Slobodan Miljević

ČEKA SE ODLUKA

DANAS JE SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Medicinski deo se zalaže da KOVID PROPUSNICE BUDU OBAVEZNE 24 SATA!

Već danima u Srbiji se otkriva petocifren broj zaraženih

Objavljeno: 07:28h

U Palati Srbija danas u 15 časova sastaće se članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, koji će najpre analizirati epidemijsku situaciju, a zatim i razgovarati o antikovid merama u našoj zemlji.

Medicinski deo štaba insistiraće i danas na starim zahtevima, a to je da kovid propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati njihovo radno vreme i da se smanji dozvoljen broj ljudi u zatvorenom prostoru.

Biće doneta i odluka o drugom polugodištu, a po onome što smo saznali, ono će najverovatnije početi 24. januara, kako je i planirano, s tim da će deca do petog razreda pohađati kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn.

U Srbiji trenutno vlada omikron soj, pored delte koji se sada otkriva kod manje ljudi. Kovid ambulante su pune, ispred njih su redovi od početka Nove 2022. godine, a povećava se i broj prijema u bolnicama.

Juče smo oborili rekord po broju zaraženih osoba i ponovo dostigli petocifreni broj koji je prvi najavio epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon. Imali smo 13.753 pozitivna testa od ukupno testiranih 33.163.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.