SKOK BROJA NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U RUSIJI: Umrlo 740 osoba u poslednja 24 časa
Ilustracija, Foto: Profimedia

BORBA SA PANDEMIJOM

SKOK BROJA NOVOZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U RUSIJI: Umrlo 740 osoba u poslednja 24 časa

Novi skok broja infekcija usledio je posle trenda opadanja broja novozaraženih tokom nekoliko nedelja

Objavljeno:

Rusija je danas prijavila naglo povećanje broja novih infekcija korona virusom i 740 smrtnih ishoda od posledica zaraze.

Vlasti su prijavile 21,155 novih infekcija, 18 odsto više nego prethodnog dana i 33 odsto više u odnosu na ponedeljak.

Novi skok broja infekcija usledio je posle trenda opadanja broja novozaraženih tokom nekoliko nedelja, čemu je prethodio talas sa rekordnim brojem zaraženih u jednom danu.

Omikron soj se širi brže od ostalih varijanti korona virusa i postao je dominantan u mnogim državama. Omikronom se lakše inficiraju i osobe koje su vakcinisane ili su preležale neki od ranijih sojeva, ali prva istraživanja pokazuju da je manja verovatnoća od teških simptoma.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je juče epidemiološku situaciju u zemlji kao "veoma tešku" i apelovao na vladu da se pripremi. Vlada je obećala nove mere protiv korona virusa do kraja nedelje.

1 / 5 Foto: Profimedia

Krizni štab za suzbijanje pandemije prijavio je više od 10,7 miliona infekcija i 319,172 smrtna ishoda od početka pandemije.

Državna agencija za statistiku, koja koristi drugačije kriterijume, navodi da je od posledica kovida-19 umrlo 625,000 obolelih od aprila 2020. do oktobra prošle godine.

U Rusiji je samo jednom bio na snazi opšti karantin, a vlasti se generalno protive zatvaranju firmi i uvodjenju oštrijih mera.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.