SNEG U NOVOJ VAROŠI VEJE PREKO 30 SATI: Na OVIM DELOVIMA saobraćaj zabranjen za ŠLEPERE, putari na TERENU (FOTO)
Sneg, Foto: RINA

SNEEEG

SNEG U NOVOJ VAROŠI VEJE PREKO 30 SATI: Na OVIM DELOVIMA saobraćaj zabranjen za ŠLEPERE, putari na TERENU (FOTO)

U Novoj Varoši sneg pada preko 30 sati, na već postojeći formiran i novi snežni pokrivač

Objavljeno:

Usled obilnih snežnih padavina putari na teritoriji Zlatiborskog okruga su danonoćno na terenu i trenutno su u trećem stepenu angažovanosti kako ljudstva tako i mašina. Istovremeno se čiste putevi svih prioriteta i za sada nema neprohodnih pravaca.

„Čistimo istovremeno puteve svih prioriteta, za sada nema neprohodnih pravaca. Na terenu je 17 kamiona sa raonicima i posipačima, šest grejdera, dva utovarivača, traktori i sva ostala pomoćna mehanizacija. Saobraćaj za teretna motorna vozila je obustavljen preko Borove Glave na Zlatiboru i Kadinjače, ali se intenzivno radi na osposobljavanju ovih deonica", rekao je Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

Sneg
foto: RINA

U Novoj Varoši sneg pada preko 30 sati, na već postojeći formiran i novi snežni pokrivač

Snežne padavine ni ovog puta nisu zaobišle Novu Varoš, sneg praćen vetrom u planinskim područjima dostigao je visinu od skoro pola metra.

„Sneg neprekidno pada duže od 30 sati, na terenu je mehanizacija našeg javnog komunalnog preduzeća. U čišćenje lokalnih puteva uključili su se meštani sa svojim traktorima. Sneg za sada nije izazvao veće probleme, očekujemo da u toku dana budu prohodni svi putni pravci, a ono što je najvažnije jeste da nema problema u snabdevanju električnom energijom", izjavio je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Sneg
foto: RINA

Kosjerić pod snegom, čiste se nekategorisani putevi

Tokom noći na području opštine Kosjerić palo je oko 30 centimetara novog snega, ali nove padavine nisu izazvale veće probleme u funkcionisanju građana.

"Dobro smo prošli u ovom snežnom naletu i za sada se svi putevi održavaju prohodnim i nema zastoja, a sve zahvaljujući putarskim službama iz Valjeva i Požege. Snabdevanje strujom i vodom je redovno, nisu prijavljeni kvarovi. Nadamo se da neće doći do dodatnog intenziviranja padavina", kaže Žarko Đokić predsednik opštine Kosjerić.

1 / 3 Foto: RINA

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.