DOBRE VESTI IZ ZAPADNE SRBIJE: Jedna BOLNICA izašla iz KOVID SISTEMA, nema pacijenata na BOLNIČKOM LEČENJU
Bolnica, Foto: RINA

DOBRE VESTI

DOBRE VESTI IZ ZAPADNE SRBIJE: Jedna BOLNICA izašla iz KOVID SISTEMA, nema pacijenata na BOLNIČKOM LEČENJU

U kovid bolnici u Krčagovu smešteno je 35 bolesnika, Požegi 23, Prijepolju 10 i Priboju 10

Objavljeno:

Borba lekara sa pandemijom izazvanom korona virusom koja je trajala u poslednjem talasu više od četiri meseca konačno je urodila plodom, bolnica u Novoj Varoši je zvanično van kovid sistema.

Zbog smanjenja broja obolelih od korone i znatno povoljnije epidemiološke situacije u novovaroškom kraju, zatvorena je druga kovid ambulanta (u funkciji jedna trijažna jedinica koja svakodnevno radi u periodu od 7 do 22 sata), a sve službe lokalnog Doma zdravlja vraćene su u redovno stanje pre početka epidemije.

1 / 4 Foto: RINA

"Ovo je dobra vest za sve Novovarošane, vratili smo se na stari režim rada i po selima i gotovo siguran da se . Posle duge borbe ambulante su otvorene u seoskim sredinama određenim danima u nedelji. U Akmačićima i Božetićima radi sredom, četvrtkom u Jasenovu i Beloj Reci, a petkom na Tavniku, Radoinji i Rutošima", kazao je direktor Doma zdravlja dr Branko Popović.

Presek broja zaraženih u Zlatiborskom okrugu.

Užice – Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Užicu trenutno je hospitalizovano 44 kovid pacijenta, od kojih je pet najtežih bolesnika priključeno na respiratore.

U kovid bolnici u Krčagovu smešteno je 35 bolesnika, Požegi 23, Prijepolju 10 i Priboju 10.

Bajina bašta je prva opština u ovom okrugu koja se izborila sa opakom bolesti i u zdravstvenim jedinicama nema hospitalizovanih pacijenata.

Tokom protekla 24 sata na teritoriji Zlatiborskog okruga obavljeno je 745 pregleda, evidentirano je 14 prijema i 16 otpusta.

(Espreso / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.