Predsednica opštine Ruma održala obećanje! Objavljene slike čoveka koji baca fekalije pored puta!
Ilustracija, Foto: Printscreen/sremskevesti.rs

zaštita životne sredine

Predsednica opštine Ruma održala obećanje! Objavljene slike čoveka koji baca fekalije pored puta!

Nakon prvog snimljenog izgrednika, predsednica je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavila izjavu

Objavljeno:

Kao što nam je predsednica opštine Ruma obećala 21. decembra, kada je zatvorena deponija u Žarkovcima i postavljene kamere koje snimaju 24h, da će javno objaviti snimke svakog ko bude zagađivao životnu sredinu, upravo je to obećanje i održala!

Podsećanja radi predsednica opštine Ruma apelovala je da će komunalna inspekcija i policija na osnovu snimaka sa kamera pisati kazne i sankcionisati svakoga ko bude kršio zabranu bacanja smeća, takođe javno obećala da će snimke prekršioca objaviti kako bi narod znao ko zagađuje životnu sredinu i da će ovo biti praksa u Rumi.

Kako je rekla, trudiće se da ovakvim radom zaustave stvaranje divljih deponija i da će ukazati koliko je važno očuvanje i zaštita životne sredine.

Nakon prvog snimljenog izgrednika, predsednica je na svojim nalozima na društvenim mrežama objavila izjavu:

–Dragi sugrađani, juče smo zabeležili bahato i neodgovorno ponošanje koje je direktno usmereno protiv zdravlja ljudi i zaštite životne sredine! Kao što smo i obećali, zatvorićemo sve deponije na teritoriji opštine Ruma, upravljaćemo odgovorno otpadom kako bi građanima omogućili lepše mesto za život! Na svaku deponiju postavićemo kamere i počinioce prekršaja kazniti, a slike i snimke javno objaviti! To smo učinili u Žarkovcima i prvog dana smo snimili, slobodno mogu da kažem, čoveka u zločinu protiv prirode! Stanovnik Žarkovaca je usled nemogućnosti da opasne materije izruči na divlju deponiju produžio 50 metara dalje i fekalni otpad izručio u njivu pored puta! Nakon prijave građana utvrdili smo o kome je reč i nadležnim organima podneli prijave, a Vama na uvid dostavljamo slike počinioca! Projekat Ruma – Bezbedan grad će nam pomoći u narednom periodu, pa tako za počinioce prekršajnih i krivičnih dela Ruma neće biti prijatno mesto za život, a svi odgovorni i pošteni građani će moći da uživaju i ponosno žive u našoj opštini!

Kako Sremske vesti saznaju radi se o radniku policijske stanice u Rumi, koji je fekalni otpad izručio u njivu pored puta.

(Espreso / Sremske vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.