BLOKOVI B1 I B2 VAN POGONA NAKON HAVARIJE: Normalizacija i TENTU se očekuju UJUTRU (VIDEO)
Termoelektrana, Foto: Dragana Udovičić

VAŽNO

BLOKOVI B1 I B2 VAN POGONA NAKON HAVARIJE: Normalizacija i TENTU se očekuju UJUTRU (VIDEO)

Blok B1 u TENT-u od juče nije u sistemu zbog požara koji je izbio na gorioniku mazutnog sistema i trebalo bi do sutra ujutru ponovo da bude u pogonu, rečeno je iz Elektroprivrede Srbije

Objavljeno: 19:18h

Sednica, kojoj je predsedavala potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetikeZorana Mihajlović, hitno je sazvana zbog havarija koje su se desile u termoelektrani Nikola Tesla.

Na hitnoj sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima izneti su podaci o stanju u termokapacitetima, kao i izveštaji o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Kako je rečeno, današnja havarija na bloku B2 izazvana oštećenjem mlinskog kola izbacila je taj blok iz pogona. Prilikom havarije nije bilo povređenih radnika. Očekuje se da tokom sutrašnjeg dana blok B2 bude vraćen u sistem.

Blok B1 u TENT-u od juče nije u sistemu zbog požara koji je izbio na gorioniku mazutnog sistema i trebalo bi do sutra ujutru ponovo da bude u pogonu, rečeno je iz Elektroprivrede Srbije.

Na sednici Radne grupe konstatovano je povećanje proizvodnje električne energije u kapacitetima koji koriste obnovljive izvore, pre svega u hidroelektranama. Prenosni i distributivni sistem, kako je rečeno, funkcionišu bez većih problema. Rezerve energenata za toplane u Srbiji su dovoljne do kraja zimske sezone i nema bojazni da će doći do prekida isporuke toplotne energije.

Iz Beogradskih elektrana je saopšteno da isporučuju toplotnu energiju 24 sata. Na sednici je saopšteno da su povećane zalihe gasa u skladištu Banatski dvor.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici Javnog preduzeća "Srbijagas", "Elektroprivrede Srbije", AD "Elektromreže Srbije", "Elektrodistribucije", "Naftne industrije Srbije" a.d, Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", Javno komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane", grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, RB Kolubara, Transportgasa, JP PEU Resavica, Srbija Kargo, a.d.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.