SJAJNA VEST ZA VOZAČE: Nova zelena zona na Novom Beogradu
Ilustracija, Foto: Petar Lazović

NOVOOBELEŽENA MESTA

SJAJNA VEST ZA VOZAČE: Nova zelena zona na Novom Beogradu

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u ulicama koje pripadaju blokovima 19a, 21, 22 i 23, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu

Objavljeno:

Oko 2.000 parking mesta u blokovima 21 i 22, koja su do sada bila u plavoj zoni, ubuduće će pripadati zelenoj zoni. Kontrola parkiranja, na oko 1.300 novoobeleženih parking mesta u blokovima 19a i 23, počinje 10. januara 2022. godine.

Kontrola i naplata parkiranja u blokovima 19a, 21, 22 i 23 obavljaće se radnim danima od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova i parkiranje je vremenski ograničeno na 180 minuta, uz mogućnost da se po isteku trećeg plaćenog sata doplati još jedan sat.

Zelena zona, Parkiranje
foto: Printscreen

Vozači mogu parkiranje platiti slanjem SMS poruke na broj 9113, putem aplikacije za pametne telefone ili kupovinom elektronske parking karte na kioscima. Cena sata parkiranja u zelenoj zoni je 41 dinar, dok je cena produženog sata parkiranja 140 dinara. Mesečna povlašćena parking karta za stanare je 457 dinara.

Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u ulicama koje pripadaju blokovima 19a, 21, 22 i 23, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu (ePPK), koju mogu kupiti u poslovnicama Korisničkog servisa „Parking servisa“ u ulicama Takovska broj 31 i Mileševska broj 51. Mesečnu kartu mogu kupiti i putem elektronskog šaltera www.eparking.rs.

Ukoliko korisnik ne plati parkiranje na jedan od ponuđenih načina ili mu istekne plaćeno vreme parkiranja, biće izdat elektronski nalog za plaćanje dnevne parking karte, koja važi naredna 24 časa od momenta izdavanja. Korisnik ostvaruje 50% popusta ukoliko nalog plati u roku od 8 dana od dana izdavanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.