TRAGIČAN KRAJ ĆERKE BIVŠEG PREDSEDNIKA SFRJ: Bila je LEPOTICA, umrla mlada, a onda je sestru zadesio UŽAS!
Mirjana Mira Mijatović, Foto: Youtube/Printscreen

tuga

TRAGIČAN KRAJ ĆERKE BIVŠEG PREDSEDNIKA SFRJ: Bila je LEPOTICA, umrla mlada, a onda je sestru zadesio UŽAS!

U čuvenom prestoničkom klubu "Akademija" bila je stalni gost

Objavljeno:

Mirjana Mira Mijatović je bila ćerka poznatog jugoslovenskog političara Cvijetina Mijatovića, drugog predsednika Predsedništva SFRJ posle Josipa Broza Tita, zbog čega je njena privatnost od sredine 80-ih godina držana u strogoj tajnosti.

Rođena je u Ljubljani 1961. godine, a njena majka, glumica Sibina Mijatović poginula je u saobraćajnoj nezgodi kada je Mira imala samo devet godina. Nakon ove porodične tragedije, Mirin otac Cvijetin se oženio glumicom Mirom Stupicom.

Kada je njen otac izabran za funkciju predsednika Predsedništva SFRJ njihova porodica je živela u vili na Dedinju, zbog čega su je zvali “Princezom od Dedinja”, u kojoj su Mira i njena mlađa sestra Maja često pravile žurke. Imale su veliko društvo koje su činile sve najpoznatije gradske face i imena beogradske muzičke scene 80-ih godina.

Godine 1981. Mira Mijatović je sa Bojanom Pečarom osnovala bend VIA Talas, sa kojim je 1983. godine snimila album “Perfektan dan za banana ribe”, a najpoznatija pesma sa albuma bila je numera “Sama” koja je postala nacionalni hit.

Međutim, grupa se vrlo brzo raspala, a Mira je nastavila da živi brzim i burnim životom. U čuvenom prestoničkom klubu “Akademija” bila je stalni gost.

Godine 1991. u svojoj 30. Mira Mijatović preminula je u Beogradu od prekomerne doze heroina. Da zla kob ove porodice bude još veća, njena sestra Maja umrla je iste godine u razmaku od svega nekoliko meseci.

Dve godine nakon smrti svojih ćerki, preminuo je i Cvijetin Mijatović, ostavivši svoju suprugu Miru Stupicu.

U beogradskim muzičkim krugovima dugo se pričalo da su mnogi detalji Mirinog života prikrivani od javnosti, prećutkivani, a njenih fotografija na internetu gotovo da i nema.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.