NEKOLIKO STOTINA SRBA ZAROBLJENO NA ZANZIBARU! Potvrdio direktor YUTA
Aleksandar Senčić, Foto: K1 printscreen, Twitter printscreen

šok

NEKOLIKO STOTINA SRBA ZAROBLJENO NA ZANZIBARU! Potvrdio direktor YUTA

Naše građane savetuje da se na zimovanje upute na naše planine ili u zemlje u okruženju, jer se uslovi za boravak nisu promenili u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori

Objavljeno: 10:52h

Nekoliko stotina srpskih turista zarobljeno je na Zanzibaru, izjavio je danas za TV K1 direktor YUTA Aleksandar Seničić i objasnio da je razlog u tome što veliki broj avio-kompanija otkazuje hiljade letova dnevno zbog omikron soja korona virusa koji se širi, što se desilo i našim turistima, i savetovao svima da zimuju u Srbiji ili regionu.

Naši turisti koji su na Zanzibar stigli avio-kompanijom Fly Dubai koja je otkazala veliki broj letova sada imaju veliki problem, jer je to niskobudžetna, low cost kompanija, a one posluju po drugačijim pravilima, rekao je Seničić.

"Velike avio-kompanije imaju obavezu da vam zamene kartu u slučaju neke nepredviđene situacije, ali niskobudžetne kompanije tu obavezu nemaju. To znači da će putnici iz Zanzibara koji su došli ovom avio-kompanijom sami morati da se snađu i kupe novu kartu", rekao je Seničić.

Putnicima koji su otputovali preko agencija i doživeli nešto slično savetuje da se obrate agencijama i zatraže refundaciju troškova, a svima koji razmišljaju o putovanju da se dobro informišu koje su mere na snazi u zemlji koju planiraju da posete.

Upozorio je da se građani Srbije, ali i Rumunije i Italije suočavaju sa teškoćama prilikom čitanja QR koda na digitalnim zelenim sertifikatima, jer čitač koda nije centralizovan u okviru EU, dok se u Egipat i Tursku za sada može putovati po istim pravilima kao letos.

Podsetio je da naši građani kroz Italiju mogu samo da tranzitiraju, i to najviše tri dana, inače prete visoke kazne i zabrana ulaska u EU na godinu ili dve.

Naše građane savetuje da se na zimovanje upute na naše planine ili u zemlje u okruženju, jer se uslovi za boravak nisu promenili u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.