LEKARI UPOZORAVAJU NA PETI TALAS KORONE! Sve nam je bliži
Lekar, Foto: Printscreen/Youtube

nastavlja se

LEKARI UPOZORAVAJU NA PETI TALAS KORONE! Sve nam je bliži

Na pitanje koliki udar petog talasa očekujem, dr Milovanović kaže da su u četvrtom talasu bili teži pacijenti nego u svim prethodnim

Objavljeno:

Već od polovine januara verovatno će početi novi, peti talas koronavirusa i osetićemo prisustvo omikrona, izjavio je prof. dr Jovica Milovanović.

Milovanović, koji je zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, ističe za Kurir da će značajnije širenje omikrona kroz populaciju krenuti posle novogodišnjih i božićnih okupljana. "I zato molimo da kovid propusnice važe i za koncerte i proslave na trgovima, kao i da se pridržavamo svih epidemioloških mera", dodao je on.

1 / 3 Foto: Profimedia

Na pitanje koliki udar petog talasa očekujem, dr Milovanović kaže da su u četvrtom talasu bili teži pacijenti nego u svim prethodnim. "Težinu talasa merimo po tome koliko nam pacijenata završava u intenzivnoj nezi, na respiratoru, koliko su dugo u bolnici i koliko moramo da sprovodimo terapiju nad njima. Još se ni u svetu nema toliko iskustva s omikronom. Za sada znamo da se mnogo lakše širi nego svaki prethodni soj, ali još ne znamo kakva mu je klinička slika jer ga nema svuda rasprostranjenog, a posebno ne kod nas", istakao je on.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.