OMIKRON POTVRĐEN I NA KOSOVU! Registrovano 9 slučajeva
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

NOVI SOJ KORONA VIRUSA

OMIKRON POTVRĐEN I NA KOSOVU! Registrovano 9 slučajeva

Zajedno sa kosovskim ministarstvom zdravlja Institut je pozvao građane da se striktno pridržavaju mera i da se vakcinišu

Objavljeno:

Kosovski institut za javno zdravlje potvrdio je večeras da je na Kosovu registrovan novi soj koronavirusa – omikron, a da je dosad registrovano ukupno devet slučajeva, objavio je portal Kossev.

U laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju ovog instituta danas su testirana 22 pozitivna uzorka prikupljena u periodu od 15. do 25. decembra, od kojih je za devet potvrđeno da je u pitanju varijanta omikron, naveli su iz Instituta.

U dva slučaja omikron je registrovan kod osoba koje su došle na Kosovo iz SAD, dva kod osoba iz Londona, jedan iz Francuske.

Četiri slučaja potvrđena su kod osoba iz južnog dela Kosovske Mitrovice koje su negirale da su negde putovale ili imale kontakt sa osobama koje nisu sa Kosova.

Uz podsećanje da se omikron soj brže širi od delta varijante i poučen iskustvom drugih zemalja, Institut konstatuje da se "očekuje pogoršanje epidemioološke situacije na Kosovu".

Zajedno sa kosovskim ministarstvom zdravlja Institut je pozvao građane da se striktno pridržavaju mera i da se vakcinišu.

Vakcinacija je moguća u bilo kom trenutku i bez prethodnog zakazivanja, nezavisno od prebivališta i državljanstva osobe, podsetio je kosovski Institut za javno zdravlje.

Bonus video:

24:50

CENTRALNI DNEVNIK 26.12.2021

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.