ZLA SVEKRVA NIKAD NE PRESTAJE SA OVIM: 10 stvari zbog kojih će vam zagorčati život!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NAJGORe su

ZLA SVEKRVA NIKAD NE PRESTAJE SA OVIM: 10 stvari zbog kojih će vam zagorčati život!

Donosimo vam 10 stvari koje će uraditi svaka zla svekrva

Objavljeno: 14:34h

Svako od nas bar jednom je čuo da postoji neko kome je zla svekrva uništila život. Ili ga bar, svakodnevno uništava.

Ispovesti žena su brojne, a od pamtiveka se zna da se majka mladoženje i njegova izabrabnica ne moraju baš najbolje slagati.

Donosimo vam 10 stvari koje će uraditi svaka zla svekrva, a vi pogledajte da li prepoznajete vašu u nekoj od njih.

1. STALNE ZAMERKE

Šta god radili, vaša cenjena svekrva imaće nešto da vam kaže i to neće biti dobro. Od načina kuvanja do stavljanja šminke na vaše lice, ona će biti ta koja će vam uputiti prekor, jer nešto nije kako je ona zamislila. U ovakvim situacijama najbolje je da prećutite i terate po svom, jer svađa može doneti još gori ishod. Ipak, ako odlučite da uđete u klinč, vežite se dobro, ovakva zanovetala teško odustaju.

2. LAŽNO PREDSTAVLJANJE

Svima je na početku uvek bajno i sjajno, pa je tako slučaj i sa vama i vašom cenjenom pomajkom. Dakle, kada je upoznate ona je jedno srce od čoveka, duša nežna koja će uraditi sve za vas. Mešutim, kasnije kako vreme odmiče, vi shvatate da je to sve bila laž i da ona nije ni s od slatog kakvim se lažno predstavila. Budite pronicljivi od samog početka, to će vam biti presudno u kasnijem odnsou.

Svekrva
foto: Profimedia

3. LENJOST

Neke svekrve su toliko lenje da onog momenta kada žena kroči u kuću, ostavljaju sve što su ikada radile. Tako na vas pada svaka moguća obaveza, od prašine do prljavih tanjira punih otpadaka, preko vukljanja džaka sa đubretom. Ona će izmiči svoju pozadinu i povući se u svoje odaje, dok vama ostaje da glumite Pepeljugu. rešenje je prosto - pustite lom dokle god se ona ne uhvati da ga sredi. Tako će nauliti lekciju a i vama će biti lakše.

4. MEŠANJE U ODNOS SA MUŽEM

Vvo je možda najgora stvar koju svekrva voli i može da radi. Obično mešanje u nečiji odnos samo po sebi nije dobro, a još kad je u pitanju njegova majka...pakao. Toliko može da se umeša i okrene muškarca protiv vas, da je neretko da se supružnici nakon intervencije svekrve danima svađaju. Rešenje - preduhitrite je, razgovarajte sa svojim voljenim pre nego što ona to uradi i predočite mu stvari koje vam smetaju a koje se tiču vašeg odnosa sa njom.

Svekrva
foto: Profimedia

5. LJUTNJA IZ INATA

Nekad se vaša svekrva može na vas naljutiti bez ikakvog mogućeg razloga. Ili je taj razlog toliko mizeran da niste bili ni svesni da postoji. Biće ljuta danima, neće vam se javljati, samo zato što na primer, niste oprali sudove. Ili zato što je jednostavno ustala na levu nogu. Ove faze obično ne traju dugo, tako da je najbolje ignorisati ih. Na kraju krajeva, ako znate da ništa pogrešno niste uradili, može da se ljuti koliko hoće.

6. NAMETANJE STAVOVA

Još jedna stvar koja izluđuje. Ako vaša svekrva veruje u nadrilekarsvo, na primer, očekivaće od vas da takođe poverujete u isto, bez pogovora. Vređaće je svaki stav koji je iole drugačiji i neće ostavljati prostora za vaša uverenja, jer je jedino bitno da mislite kao ona. Zato će vam nametati da idete kod neke tamo Ruskinje koja leči sidu ili da pijete srbrnu vodu da biste ostali zdravi. Savet - gledajte svoja posla, na sve što kaže vičite "da" i uradite po svome.

Svekrva, Svađa, Svekrva i snaja, Snaja, Sukob, Svađanje, Prepirka
foto: Profimedia

7. POSESIVNOST PREMA SINU

Mnoge majke ne mogu da prihvate činjenicu da su njihovi mezimci odrasli i da više nisu bebe, te da sada više vremena provode sa drugom ženom. Ovo je za njih veliki udarac i zato ne mogu da ispuste sina iz svog života, iako im niko to ne traži. Stalno se nameću, takmiče sa ženom, pokušavaju da provedu što više vremena ubeđujući sina da je njihovo mišljenje jedino ispravno i što je najgore, ne daju ga nikome! Mamin sin ostaje mamin sin, pače mamino, pa će mu donositi doručak u krevet, maziti ga, paziti dok ima temperaturu, slati mu ručak na posao i preuzeti na sebe sve ono što biste ustvari vi trebalo da radite. E, ovde nema povlačenja, morate uzeti stvari u svoje ruke i pokazati gde je kome mesto, dok nije prekasno.

8. PROBLEM S UNUCIMA

Slično posesivnosti sinu, vaša zla svekrva udariće na vas preko vaše dece. Mama je ovakva, mama je onakva...Ovo je jedan vid manipulacije koji ničim ne može biti opravdan i ne sme se dopuštati. Takođe, dolaziće kod vas nenajavljena, koristiće svaki momenat da bude blizu dece ali i da učestvuje u njihovom vaspitanju, jer ipak "ona najbolje zna". I ovo bi trebalo iskoreniti čim se pojavi, jer može biti ogroman problem.

Jagode, Voće, Baka i deka, Unuci, Unuk, Dvorište, Proleće, Porodica, Deca
foto: Profimedia

9. SVEKRVA KUĆNI PAUK

Ovo je svekrva koja živi sa vama i nosi sve gorenavedene karakteristike. Posebne živce morate imati kada živite u zajednici sa ovakvom ženom. Kažu strpljen, spašen. Dakle, naoružajte se čeličnim živcima i u napad, samo tako možete do pobede.

Pauk, Avion
foto: Twitter/9News Australia

10. SABOTAŽA I BEZOBRAZLUK

Iako je sve navedeno neki vid sabotaže ka vama, ipak sabotaža kod nekih svekrva je potpuno drugačija i živi sama za sebe. Verovali ili ne, neke su u stanju da idu za vama i uništavaju sve što ste radili. Prljaju sudove, gužvaju odeću, prljaju podove i sve to namerno, kako bi vaš trud bio uzaludan. Prilično su drčne i odgovaraju sa bezobrazlukom i podsmehom na sve što kažete. Ovo može biti prilično opasno, jer žene često planu, pa u muškarčevim očima ispadnu krive. Savet - ko tebe kamenom, ti njega hlebom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.