MANJE ZARAŽENIH U NEGOTINU: Za dva dana šest kovid slučajeva
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

DOBRE VESTI

MANJE ZARAŽENIH U NEGOTINU: Za dva dana šest kovid slučajeva

U sredu i četvrtak lekari su u kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja imali takođe manji broj pregleda, 28 od kojih 19 prvih i devet kontrolnih

Objavljeno:

Nakon što je u novembru zabeleženo 665 kovid slučajeva, na teritoriji opštine Negotin virus poslednjih dana jenjava. Prema najnovijim podacima zaraženo je šest osoba, a bitku sa virusnom infekcijom izgubila je jedna.

Virus korona potvrđen je u proteklih 48 sati kod još šestoro Negotinaca, tri muškarca i tri žene od 62 do 85 godina starosti od testiranih 90. Nažalost, bitku sa kovidom je u tom periodu izgubio jedan pacijent, a u bolnici se od upale pluća trenutno leči 21 kovid pozitivan bolesnik, od kojih je njih 19 na kiseoniku. Dva pacijenta su, zbog teže kliničke slike, upućena na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu.

Kako su saopštili iz Zdravstvenog centra Negotin sedam osoba je primljeno na lečenje u poslednja dva dana, a osam ih je završilo sa lečenjem i otpušteno je kući. Zbog smanjenog broja obolelih, posle više od dva i po meseca, Interno odeljenje negotinske bolnice izlazi iz kovid režima, pa će primati samo internističke pacijente.

U sredu i četvrtak lekari su u kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja imali takođe manji broj pregleda, 28 od kojih 19 prvih i devet kontrolnih.

U opštini Negotin je, inače, 137 aktivno pozitivnih kovid slučajeva.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.