Posao izrade autentičnih rukotvorina iz Srbije za 886 žena sa sela
Ilustracija, Foto: Profimedia

rukotvorine

Posao izrade autentičnih rukotvorina iz Srbije za 886 žena sa sela

Ovo je bio jedan od načina da pokrenemo projekat preko kojeg smo zaposlili 886 žena, omogućili im da imaju opremu i da izradjuju divne stvari koje mi kupujemo i pokazujemo i poklanjamo zvanicnicima svuda po svetu

Objavljeno:

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je večeras da je u okviru inicijative tog tela i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za promociju autentičnih rukotvorina iz Srbije, posao dobilo 886 žena sa sela.

Ona je na otvaranju prodavnice sa tim rukotvorinama u beogradskom hotelu Hajat upozorila da dve od tri žene sa sela nisu zaposlene i da više od 50 odsto njih nema pravo na penziju.

"Ovo je bio jedan od načina da pokrenemo projekat preko kojeg smo zaposlili 886 žena, omogućili im da imaju opremu i da izradjuju divne stvari koje mi kupujemo i pokazujemo i poklanjamo zvanicnicima svuda po svetu. To je naše kulturno nasledje iz svih delova Srbije koje je kičma našeg identiteta", ocenila je potpredsednica Vlade Srbije a preneo njen kabinet.

Bonus video:

17:45

VEČERNJI DNEVNIK 16.12.2021.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.