ZAPADNA SRBIJA I DALJE ZAVEJANA: Selo Virovo je bez struje, dok su putevi na teritoriji Lučana NEPROHODNI (FOTO)
Virovo, Foto: RINA

neprohodni putevi

ZAPADNA SRBIJA I DALJE ZAVEJANA: Selo Virovo je bez struje, dok su putevi na teritoriji Lučana NEPROHODNI (FOTO)

U opštini Arilje trenutno je 180 domaćinstava bez struje, to nije malo, ali je situacija znatno bolja u odnosu na prethodne dane.

Objavljeno:

Snažno nevreme koje je pogodilo zapadnu Srbiju, nanelo je velike probleble kako meštanima kojima je onemogućeno normalno funkcionisanje, tako i nadležnima koji već peti dan rade na uklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži i probijanju lokalnih i seoskih puteva.

U opštini Arilje trenutno je 180 domaćinstava bez struje, to nije malo, ali je situacija znatno bolja u odnosu na prethodne dane.„Najkritičnije je u selu Virovo koje je u nadležnosti Elektrodistribucije Guča i najudaljenije, što se ostalih sela tiče, nadamo se da će kvarovi na mreži biti sanirani do kraja dana”, kazao je za RINU, Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

1 / 9 Foto: RINA

On je dodao da je 85 posto prioritetnih putnih pravaca na teritoriji opštine prohodno, da je mehanizacija na terenu i da će ostali putni pravci biti očišćeni u najkraćem roku.

U Arilju je vanredna situacija uvedena pre dva dana, kada je bez struje bilo 1 600 potrošača, a brojni seoski putevi potpuno zavejani.

Polako se izlazi iz vanredne situacije u Lučanima, oko 50 domaćinstava još uvek je bez struje.

Nakon pet dana od potpunog kolapsa elektro-mreže na teritoriji opštine Lučani, situacija se stabilizuje. Od 160 trafostanica, koliko je bilo u prekidu napajanja, trenutno su u kvaru četiri trafostanice i oko 50 domaćinstava je još uvek bez struje.

"Iz EPS-a Guča najavljuju da će se napajanje na ovim trafostanicama stabilizovati danas u toku dana. Što se tiče prohodnosti puteva, svi opštinski putevi I i II reda su očišćeni, a mehanizacija je poslata u Gornji Dubac gde još uvek ima nekoliko neprohodnih nekategorisanih lokalnih puteva. Nadam se da ćemo do ponedeljka najkasnije izaći iz vanredne situacije", zaključio je predsednik optine Lučani, Milivoje Dolović.

U Srbiji u narednom periodu najavljene su nove padavine što dodatno plaši nadležne, koji ulažu sve napore kako bi uspostavili normalan život u četiri opštine zapadne Srbije koje su uvele vanrednu situaciju.

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.