KORONA POLAKO GUBI BITKU U LOZNICI: Brojke povoljnije nego pre MESEC DANA, preminula dva pacijenta
Bolnica, Foto: Ministarstvo odbrane

smiruje se

KORONA POLAKO GUBI BITKU U LOZNICI: Brojke povoljnije nego pre MESEC DANA, preminula dva pacijenta

U sredu je potvrđeno 60 pozitivnih uzoraka na kovid -19, osam više nego dan pre, a broj obolelih je manji za 21 i trenutno ih je 869

Objavljeno:

Korona brojke u Loznici su povoljnije nego pre mesec dana, ali nažalost, još uvek ima smrtnih slučajeva. Tokom jučerašnjeg dana u lozničkoj Opštoj bolnici preminula su dva pacijenta na kovid odeljenjima tako da je od početka decembra osam osoba izgubilo bitku.

Trenutno je hopsitalizovano 45 kovid pacijenata, šest manje nego juče, od kojih su dva na neinvazivnoj respiratornoj podršci. Lekari su u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledali 89 osoba, od kojih 28 nije do sada dolazilo zbog sumnji na kovid, a deset je upućeno kod infektologa.

Koronavirus, Bolnica
foto: EPA/Igor Petyx

U ambulanti Infektivnog odeljenja 32 osobe su pregledane, deset je došlo prvi put, a Služba za radiološku dijagnostiku primila je 43 pacijenta i otkrila četiri nove pneumonije. Pre tačno mesec dana u bolnici je bilo 111 kovid pacijenata, kroz Trijažu je prošlo 215 osoba, a na 164 rendgenska snimka pluća otkriveno dvadeset upala tako da je koronavirus osetno popustio. U Mačvanskom okrugu broj pozitivnih na dnevnom nivou varira, ali je smanjenje broja obolelih od kovida neprekidno već duži period i taj trend se nastavlja.

U sredu je potvrđeno 60 pozitivnih uzoraka na kovid -19, osam više nego dan pre, a broj obolelih je manji za 21 i trenutno ih je 869. Najviše novopozitivnih imali su Loznica 18 i Šabac 17, a dvocifren je i Bogatić sa 12 novoinficiranih. Vladimirci su imali devet, Krupanj dva, Ljubovija i Koceljeva po jednog dok ih nije bilo u malozvorničkoj opštini. Dva grada prednjače i po broju obolelih građana, u Šapcu ih je 343, Loznici 245, a trocifrena je sa 103 i opština Bogatić. Niko od ostalih nema više od 63 bolesne osobe koliko ih je u Vladimircima, sledi Krupanj sa 46, Koceljeva 30, Ljubovija 23, a na začelju je Mali Zvornik sa šesnaest žitelja koji se rvu sa koronavirusom.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.