KORONAVIRUS U LOZNICI: Nema povećanja broja pacijenata na bolničkom lečenju
Foto: Aleksandra Čolić

VAŽNE VESTI

KORONAVIRUS U LOZNICI: Nema povećanja broja pacijenata na bolničkom lečenju

Petnaest pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled

Objavljeno:

Situacija sa koronom ušla je u mirnije vode, manje je pregleda, a nema ni povećanja broja pacijenata na bolničkom lečenju u lozničkoj Opštoj bolnici, gde ih je bilo 53 prošlog četvrtka koliko ih je danas. U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledano je 109 lica, od toga se njih 44 javilo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju.

Petnaest pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno obavljeno 46 pregleda, a četrnaest osoba je došlo prvi put. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 50 pacijenta i otkrivene su tri nove pneumonije.

Danas je u Opštoj bolnici na kovid odeljenjima jedan pacijent na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji a jedan je intubiran. Juče nije bilo preminulih, a od početka meseca je pet smrtnih slučajeva povezano sa kovidom.

Popravilo se stanje u Mačvanskom okrugu gde su od 29. novembra do petog decembra potvrđena 442 potvrđena pozitivna uzorka na kovid – 19, 74 manje nego sedmicu pre. Tokom jučerašnjeg dana je u okrugu bilo 75 pozitivnih uzoraka na kovid -19. Šabac ih je imao 36, malo manje nego svi ostali u okrugu zajedno, sledi Loznica sa 12 dok ih nijedna opština nije imala više od sedam koliko ih je bilo u Vladimircima.

Bogatić ih je imao šest, po četiri Ljubovija i Krupanj, a po tri Koceljeva i Mali Zvornik. Obolelih je manje od hiljadu, trenutno 919, 39 manje nego dan pre, a najviše ih je u gradovima Šapcu (372) i Loznici (263) dok ih nije od opština nema više od sto. U Bogatiću se 94 žitelja bore sa virusom, Vladimircima 56, Krupnju 51, Koceljevi 41, Ljuboviji 23 i devetnaest u malozvorničkoj opštini. Inače, u Mačvanskom okrugu je obe doze vakcine protiv kovida primilo 141.212 osoba, a 6.473 samo prvu.

Bonus video

25:42

KORONA ĆE SE USTREMITI NA DECU! Pedijatar objasnio razlog za dolazak SLEDEĆEG TALASA među najmlađe

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.