MEŠTANI LEBANA I OKOLNIH MESTA 22 DANA BEZ VODE ZA PIĆE: ''Kako se snalazimo? Kupujemo vodu u PRODAVNICI''
Lebane, Foto: Privatna arhiva

nehumano

MEŠTANI LEBANA I OKOLNIH MESTA 22 DANA BEZ VODE ZA PIĆE: ''Kako se snalazimo? Kupujemo vodu u PRODAVNICI''

„Kako se snalazimo, pa kupujemo vodu u prodavnici“, kaže zaposleni čovek, kome i supruga ima posao

Objavljeno:

Stanovnici varoši Lebana i okolnih sela, koji se snabdevaju iz lokalnog vodovoda, su 26 dana bez vode zbog njene neispravnosti, a zabranu su stavili republički sanitarni inspektori, mada nisu hteli danas da kažu JuGmedii zbog čega je voda neispravna.

„Pitajte direktora Vodovoda. On je bio u obavezi da odmah obavesti medije“, rečeno nam je u toj inspekciji.

Direktor JP Vodovoda u opštini Lebane, Miodrag Živković kaže da je danas zatražena iz Zavoda za javno zdravlje vanredna kontola uzoraka, te da se oni uskoro očekuju.

„Mi posedujemo novi aparat za merenje ispravnosti vode i reagense, sve kupljene kod licenciranog proizvođača. Svakoga dana naši aparati, a verujte da imamo odlične laborante, pokazuju visoku ispravnost vode. Međutim kod ZZJ Leskovac od 21-og parametra, jedan nije u redu. Moramo da poštujemo hijerarhju, pa ćemo sačekati najnovije reuzltate“, kaže Živković i dodaje da on i njegova porodica piju vodu sa česme.

On nije želeo da kaže o kom se prametru radi, međutim, JuGmedia nezvanično saznaje da je do zabrane upotrebe vode došlo jer je analizom potvrđeno da u njoj ima teških metala, odnosno – aluminijuma.

U međuvremnu, meštani Lebana, siromašne varoši na jugu Srbije, muče muku.

„Kako se snalazimo, pa kupujemo vodu u prodavnici“, kaže zaposleni čovek, kome i supruga ima posao.

Najteže je penzionerima. „Ja sa mojom penzijom od 18.000 dinara nemam pare za kupovinu vode. Dok traje ona što mi sin i snaha donesu iz Leskovca pijem nju, kad nestane pijem sa česme jer sumnjam da je voda neispravna. Možda nas neko laže“, priča penzionerka N.S.

(Espreso/Jugmedia.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.