OD SLEDEĆE NEDELJE ZAHLAĐENJE! Meterolog ČUBRILO saopštio celokupnu PROGNOZU, najavio i SNEG!
Ilustracija, Foto: RINA

zahlađenje

OD SLEDEĆE NEDELJE ZAHLAĐENJE! Meterolog ČUBRILO saopštio celokupnu PROGNOZU, najavio i SNEG!

U ponedeljak i utorak relativno hladno i vetrovito, nad južnim i središnjim predelima više oblaka, ponegde uz nelete susnežice i snega

Objavljeno:

Nova vremenska prognoza meteorologa prof. Marka Čubrila najavljuje da će danas doći do premeštanja hladnog fronta koji će pratiti padavine u večernjim časovima, jak severozapadni vetar i osetno zahlađenje.

U prognozi, meteorolog kaže da će maksimalna dnevna temperatura kod nas biti 17 stepeni na jugoistoku Srbije:

- Do večernjih časova hladan front će zahvatiti najveći deo regiona donoseći padavine, okretanje vetra na sevozapadni smer koji na kratko u zoni fronta može biti jak, a očekuje se i jače zahlađenje tako da će kišu na visini preko 800 metara nadmorske visine brzo smeniti sneg, dok se do uveče očekuje spuštanje snežne granice na oko 700 metara nadmorske visine. Dnevni maksimum u regionu od oko 7 na severozapadu Hrvatske do oko 17 na jugoistoku Srbije.

U vezi sa snežnim padavinama, Čubrilo kaže da se sutra mogu očekivati na većim nadmorskim visinama:

- U ponedeljak i utorak relativno hladno i vetrovito, nad južnim i središnjim predelima više oblaka, ponegde uz nelete susnežice i snega, dok bi nešto više snega bilo preko 500 metara nadmorske visine i tamo treba očekivati i tanji snežni pokrivač. Nad zapadnim i severnim predelima uglavnom suvo. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će u utorak uveče biti u okretanju na jugozapadni - kaže Čubrilo.

Kada je o narednom vikendu reč, Čubrilo je najavio mogući minus, sneg i mraz.

- Za naredni vikend je moguće dalje zahlađenje i novo pogoršanje sa kojim bi češće pojave snega moglo biti i u nizijama regiona, te bi ponegde i ispod 500 metara usledilo formiranje snežnog pokrivača. Vetar bi bio pojačan severni,a dnevni maksimum od 0 do 5 stepeni Celzijusa. Ujutro bi bilo pojave mraza do oko -4 stepena Celzijusa - piše meteorolog.

Bonus video:

42:35

USIJANJE 27.11.2021.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.