U GORNJEM MILANOVCU PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT: Zaraženo još četvoro dece!
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

U GORNJEM MILANOVCU PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT: Zaraženo još četvoro dece!

Smrtni ishod u toj „crvenoj“ zoni desio se nakon tri uzastopna dana bez preminulih pacijenata.U toj zoni, trenutno se leče 32 pacijenta, prema preseku od jutros u sedam sati

Objavljeno:

Preminuo je, nažalost, još jedan pacijent u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. Bio je godišta 1944.

Smrtni ishod u toj „crvenoj“ zoni desio se nakon tri uzastopna dana bez preminulih pacijenata. U toj zoni, trenutno se leče 32 pacijenta, prema preseku od jutros u sedam sati.

- Kod 30 je potvrđen je korona virus. Tokom protekla 24 sata, nije bilo prijema pacijenata sa simptomima koji ukazuju na taj virus, dva su otpuštena na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice. Prema poslednjim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj novozaraženih kovidom-19 je 22, među njima još četvoro dece.

- U Kovid ambulanti Doma, juče (25. novembra) pregledana je 251 osoba, od njih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 37 dece – izvestila je ta ustanova. Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 183 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.434. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.582, od kojih 391 dete.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju, po evidenciji za jučerašnji dan, beleži blagi porast: prvom dozom nekog od četiri raspoloživa cepiva, vakcinisano je 17.786 lica, drugom 16.900, trećom buster 8621. Vakcinu protiv sezonskog gripa primilo je 1.097 osoba.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.