U BIH 735 NOVOZARAŽENIH: Umrlo 44 osobe u poslednja 24 sata
Ilustracija, Foto: Profimedia

korona brojke

U BIH 735 NOVOZARAŽENIH: Umrlo 44 osobe u poslednja 24 sata

U Distriktu Brčko danas je registrovano 35 novih slučajeva zaraze korona virusom, od 146 analiziranih uzoraka

Objavljeno:

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrirano je 735 slučajeva zaraze korona virusom, dok je zabeleženo 37 smrtnih slučajeva dok je sedam smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata, prijavljeno je 2.506 uzoraka, od čega je 466 pozitivno na SARS-CoV-2, prenosi Srpskainfo.

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Livanjskom kantonu.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminule su 24 osobe i to iz Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Kantona Sarajevo i Livanjskog kantona, dok je sedam smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

U Republici Srpskoj, u poslednja 24 sata, testirano je 728 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 234 osobe.

U poslednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi.

U Distriktu Brčko danas je registrovano 35 novih slučajeva zaraze korona virusom, od 146 analiziranih uzoraka, navedeno je na stranici Vlade Brčko distrikta.

Bonus video:

01:32

POD LUPOM DEJANA MILIĆEVIĆA: Kakva je to dinastija haljina i mokra kosa SARE JO

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.