KAKO ĆE SE ODVIJATI NASTAVA SLEDEĆE NEDELJE? Ministar Ružić razrešio dilemu
Branko Ružić, Foto: RTS Printscreen

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

KAKO ĆE SE ODVIJATI NASTAVA SLEDEĆE NEDELJE? Ministar Ružić razrešio dilemu

Ministar je naveo da će se na predstojećoj sednici Kriznog štaba razmatrati dalji koraci, kao i pitanje početka zimskog raspusta

Objavljeno:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u školama ove nedelje bolja nego prethodne i da su uvođenjem kovid propusnica i produžetkom jesenjeg raspusta uspele da se "neutrališu posledice".

On je rekao i da pretpostavlja da će sve škole i sledeće nedelje sprovoditi neposrednu nastavu, prenosi Tanjug.

- Stanje u školama nikada nije bilo bolje kada su brojke u pitanju, procenat zaraženih učenika je pao na 0,7, ali ni na koji način ne znači da treba da dođe do opuštanja, - istakao je Ružić nakon obilaska doma "Mika Mitrović", gde su renovirani sportski tereni i teretane na otvorenom, prilagođeni studentima sa invaliditetom.

Ministar je naveo da će se na predstojećoj sednici Kriznog štaba razmatrati dalji koraci, kao i pitanje početka zimskog raspusta i poručio da je najvažnija disciplina, odgovornost, te primena svih preventivnih mera, i za vreme raspusta, posebno, kaže, na turističkim destinacijama.

- Zimski raspust može biti tema na sednici Kriznog štaba i ukoliko bude bilo potrebno, u skladu sa procenom zdravstvenog dela, spremni smo da prilagodimo kalendar, ali je važno da se prvo polugodište privede kraju i da deca budu ocenjena - dodao je Ružić.

On je naveo da je povećan obuhvat vakcinacije prosvetnih radnika i da on sada iznosi nepunih 56 odsto.

- To jeste ohrabrujuće, ali nije dovoljno - ukazao je Ružić, ističući značaj vakcinacije u borbi protiv kovida.

Na pitanje da li bi eventualno moglo doći do pomeranja male mature, Ružić je rekao da za sada ne vidi razloga za to i dodao da situacija pokazuje da je "sve pod kontrolom".

- Ne vidimo razloga da se pomera, imaćemo i probu verovatno u aprilu - rekao je Ružić.

Studentski dom "Mika Mitrović" u beogradskom naselju Voždovac dobio je renovirane sportske terene i teretane na otvorenom, prilagođene studentima sa invaliditetom, a u tu obnovu uloženo je 30 miliona dinara.

Projekat su finansirali Ministarstvo prosvete i Ustanova Studentski centar "Beograd".

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media