RASPISAN KONKURS ZA STIPENDIRANJE NAJBOLJIH STUDENATA: Ovo su uslovi! Varvarin daje stipendiju veću od republičke
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

opština varvarin dala podršku studentima

RASPISAN KONKURS ZA STIPENDIRANJE NAJBOLJIH STUDENATA: Ovo su uslovi! Varvarin daje stipendiju veću od republičke

- Uz prijavu na Konkurs studenti podnose potvrdu i uverenje fakulteta o upisanoj narednoj godini studija sa prosečnom ocenom iz prethodne godine studija od najmanje 8, uverenje o prebivalištu, odnosno boravištu, očitanu ličnu kartu i kopiju tekućeg računa, potvrdu ili uverenje Republičkog Fonda PIO, ispostave u Varvarinu, da nisu u radnom odnosu, ističe predsednica Komisije

Objavljeno:

Komisija za stipendiranje studenata opštine Varvarin raspisala je Konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije ove pomoravske opštine, za školsku 2021/22 godinu.

Pravo na opštinsku stipendiju imaju studenti koji su u tekućoj školskoj godini prvi put upisali drugu godinu studija prvog stepena, osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije, godinu drugog stepena studija, master akademskih studija, specijalističke strukovne studije, specijalističke akademske studije i godinu trećeg stepena studija doktorske studije na visoko školskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, na režimu finansiranja iz budžeta Republike Srbije.

-Uslovi su da je student državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji opštine Varvarin ili izbeglo i raseljeno lice sa boravištem na teritoriji opštine Varvarin najmanje 5 godina pre raspisivanja Konkursa, da postiže rezultate u studiranju izražene kroz visoku prosečnu ocenu najmanje 8 na prethodnoj godini studija, da nije korisnik republikog kredita ili stupendije i da nije u radnom odnosu, kaže Marija Đorđević, predsednica Komisija.

Prema njenim rečima, pravo na stipendiju ostvaruju studenti najduže do navršene 26 godine starosti, a studenti doktorskih studija do navršenih 29 godina starosti. Stipendija se može dodeliti u skladu sa uslovima Konkursa i studentima koji su tokom školovanja promenili visokoškolsku ustanovu.

-Uz prijavu na Konkurs studenti podnose potvrdu i uverenje fakulteta o upisanoj narednoj godini studija sa prosečnom ocenom iz prethodne godine studija od najmanje 8, uverenje o prebivalištu, odnosno boravištu, očitanu ličnu kartu i kopiju tekućeg računa, potvrdu ili uverenje Republičkog Fonda PIO, ispostave u Varvarinu, da nisu u radnom odnosu. Opštinska uprava opštine Varvarin, po službenoj dužnosti, moći će da pribavi potvrde iz Fonda PIO, kao i uverenje o prebivalištu, odnosno boravištu, tako da su studenti dužni da donesu uz prijavu samo potvrdu ili uverenje fakulteta o upisanoj narednoj godini studija sa prosečnom ocenom iz prethodne godine studija, očitanu ličnu kartu i kopiju tekućeg računa”, ističe predsednica Komisije.

Konkurs će trajati do 30. novembra 2021. godine. Utvrđena visina studentske stipendije za školsku 2021/22 godinu je 9.000,00 dinara, što je više u odnosu na republičku, koja iznosi 8.400,00 dinara.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.