TELEVIZORI, ŠPORETI, ALI I KULTURNI SADRŽAJI I KNJIGE! Crni petak nam donosi i OVE SJAJNE POPUSTE
Pozorište, Foto: Profimedia

posetite pozorište!

TELEVIZORI, ŠPORETI, ALI I KULTURNI SADRŽAJI I KNJIGE! Crni petak nam donosi i OVE SJAJNE POPUSTE

Tokom pandemije, Sajam knjiga zamenili su sajamski dani kada su knjige jeftinije. Nekoliko puta godišnje to nudi i "Noć knjige"...

Objavljeno: 08:55h

Televizori, kompjuteri, frižideri, šporeti, obuća ili svečana haljina... Verovatno se nešto od toga našlo i na Vašem spisku za kupovinu na "crni petak".

Ipak, popusta ima i na kulturne sadržaje i to ne samo poslednjeg petka u novembru.

Mnogi ovih dana dobijaju poruke o popustima, a na radnjama su bilbordi i natpisi koji najavljuju "crni petak". Taj običaj preuzeli smo od Amerikanaca pre petnaestak godina, a oni su mu odani još od sredine prošlog veka.

Popusta na "crni petak" ima i na kulturne sadržaje i to ne samo poslednjeg petka u novembru. Bioskopi sve češće nude kartice sa popustima ali i popuste određenim danima.

Većina prodavnica ovih dana je u znaku crnog petka. Popusti čine i kulturne sadržaje dostupnijim. Kulturne ustanove ne baziraju se isključivo na reklamama, ipak publika rado koristi sve njihove ponude.

Tokom deset dana proleća besplatno možemo u muzeje, za uživanje u muzici ne mora se uvek plaćati karta. Pozorišne predstave tokom čitave godine najmlađi i najstariji mogu da gledaju uz sniženu cenu ulaznica.

"Mi se pridružujemo akciji u petak. Svaki posetilac će po ceni jedne karte moći da dobije dve pozorišne ulaznice. Pozorište tokom cele sezone omogućava popust svim studentima, penzionerskim udruženjima 50 odsto, a imamo i značajne popuste na kupovinu većeg broja pozorišnih karata", kaže Jovana Čumić iz Ateljea 212.

Atelje 212
foto: Dragana Udovičić

Tokom pandemije, Sajam knjiga zamenili su sajamski dani kada su knjige jeftinije. Nekoliko puta godišnje to nudi i "Noć knjige".

"Budući da je crni petak strana tradicija koja nam dolazi iz anglosaksonskih zemalja, oslučili smo da se ovom svetskom trendu priključimo na taj način što ćemo za 20 odsto sniziti cene stranih izdanja. U našim knjižaramo možete da birate više od 20.000 naslova na engleskom jeziku, svetske hitove savremenih autora i klasike svetske književnosti", ističe Tanja Vučković iz izdavačke kuće "Laguna".

Dan uoči najvećeg praznika kupovine, u niskom startu su i kupci i prodavci. Neki sa popustima, pre svega za onlajn kupovinu počinju već popodne. Neka se na Vašem pretraživaču nađu i sadržaji kulture.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.