SENIČIĆ SAOPŠTIO DOBRU VEST: Produžen rok do 2023. godine, iskoristite svoja putovanja
Seničić, Foto: Tamara Trajković, Profimedia

oglasio se direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija

SENIČIĆ SAOPŠTIO DOBRU VEST: Produžen rok do 2023. godine, iskoristite svoja putovanja

On je rekao da je za sve one koji ne budu uspeli ili iz nekog razloga ne budu mogli da realizuju zamensko putovanje ostaje obaveza da se novac obezbedi 1. januara 2023. godine

Objavljeno:

Savet svim putnicima koji nisu realizovali putovanja zbog pandemije koronavirusa je da je najsigurniji način da dođu do svog novca da iskoriste svoja putovanja, poručio je sinoć Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA).

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je da je produžen rok za zamenska putovanja do 31. decembra sledeće godine, a Seničić je za Tanjug TV rekao da je ovo realan rok i da agencijama treba mogucnost da realizuju ta putovanja u toku naredne sezone. On je naglasio da nije dovoljno to što su agencije radile samo tri meseca u protekle dve godine da bi se obezbedilo dovoljno novca da se pokriju troškovi koje su imali, kao i da u ovom treutku turističkih putovanja ima jako malo, a da je pitanje kako će se to odvijati zbog epidemije u narednom periodu. Prema podacima YUTA, do sada je iskorišćeno 53 odsto zamenskih putovanja, što je daleko manje nego što se očekivalo da će biti realizovano i to je dovelo do problema egzistencije velikog broja turističkih agencija u Srbiji, naveo je Seničić. On je rekao da je za sve one koji ne budu uspeli ili iz nekog razloga ne budu mogli da realizuju zamensko putovanje ostaje obaveza da se novac obezbedi 1. januara 2023. godine. Ministarka Matić je izjavila da je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije usvojena izmena uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled pandemije kovida-19. "Zbog pandemije i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije, produžen je rok za korišćenje zamenskih putovanja do 31.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.