NAGRAĐENA UREDNICA ESPRESA! Dodeljene godišnje medijske nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti
Dodela nagrada, Foto: Emilija Jovanović

međunarodni dan tolerancije

NAGRAĐENA UREDNICA ESPRESA! Dodeljene godišnje medijske nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Nagrada se dodeljuje na Međunarodni dan tolerancije

Objavljeno: 14:31h

Dodela Godišnje medijske nagrade za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije, održana je danas povodom Međunarodnog dana tolerancije, a urednica Espresa, Jelena Jovanović nagrađena je trećom nagradom u kategoriji onlajn medija.

Jelena Jovanović
foto: Emilija Jovanović

Nagradu je po šesti put dodelio Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Urednca Espresa nagradu je dobila za tekst o položaju pripadnika LGBTI društva u Srbiji, pod naslovom " Da li je srpsko društvo homofobno? Ambasador SAD Entoni Godfri i zaštitnici LGBTI prava za Espreso otkrivaju istinu!"

- Obeležavamo ovaj dan u vremenu u kom su izazovi veći, a okolnosti teže. Zbog toga tolerancija ne sme da bude gurnuta u drugi plan. Treba da preispitujemo odnos prema drugima i jezik koji koristimo. Namerno smo ovaj dan obeležili uživo jer smo sve više u onlajn svetu - rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

1 / 9 Foto: Emilija Jovanović

Nagrade su dodeljene u tri kategorije, za radijski ili TV prilog (do 3 minuta) ili reportažu (do 30 minuta), tekst iz dnevne ili nedeljne štampe/novina, onlajn mediji/portali, a dobitnike je odabrao stručni žiri koji čine prethodni dobitnici prvih nagrada u sve tri kategorije i predstavnice Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji.

Ove godine su dodeljene dve prve, druga i dve treće nagrade u onlajn kategoriji, dok je za kategoriju štampe dodeljena samo druga nagrada.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.