DANAS POČINJE PRIJAVA ZA 20 EVRA: Evo da li imate pravo na PARE i kako da se prijavite!
Novac, Foto: Profimedia

DRŽAVNA POMOĆ

DANAS POČINJE PRIJAVA ZA 20 EVRA: Evo da li imate pravo na PARE i kako da se prijavite!

Siniša Mali je podsetio i da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra.

Objavljeno:
  • 24

Postoje i oni koji ne moraju da se prijavljuju za državnu pomoć, a novac će im leći automatski.

Kao što je Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio, danas počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države. Prijava će biti moguća na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, a Mali je naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

Prema njegovim rečima, građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru.

Siniša Mali je podsetio i da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra.

Siniša Mali
foto: Printscreen/Prva

Mali je naglasio da ostali punoletni državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra.

"Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa", pojasnio je ministar finansija.

Kako je naglasio, ova mera podrške je nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije korona virusa, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

Istie da je država ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano, bez dana kašnjenja i još jednom je pokazala da je srpska ekonomija stabilna, da imamo dovoljno novca i da građani Srbije mogu da veruju svojoj državi.

Ministar finansija je, podsećajući da je prošle godine sprovedeno još dva paketa podrške privredi i građanima Srbije, naglasio da su sva tri paketa vredna ukupno osam milijardi evra, i dodao da su ti paketi spasili srpsku privredu i pomogli očuvanju životnog standarda građana Srbije.

"Tri paketa podrške su direktno uticala na povećanje likvidnosti privrednih subjekata i olakšala im poslovanje. Istovremeno, kroz direktna davanja stanovništvu podstaknuta je domaća tražnja, čime se indirektno utiče na ekonomsku aktivnost", naveo je Mali.

Kako je podsetio, naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Maja Marinković
03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media