ŠTA JE TITO RADIO ANTIVAKSERIMA? Ovakva KAZNA bi malo kome pala na PAMET!
Tito, Foto: Printscreen / Youtube

oduvek maštovit

ŠTA JE TITO RADIO ANTIVAKSERIMA? Ovakva KAZNA bi malo kome pala na PAMET!

Kazna je bila pročitana javno, i to pred skupom svih brigada na omladinskoj radnoj akciji

Objavljeno:

Otkad su napravljene vakcine protiv korona virusa, vodi se polemika između onih koji smatraju da svako treba da je primi i antivaksera.

Čini se kao nova stvar, međutim, i pre nekoliko decenija bilo je onih koji su uporno odbijali da prime određene vakcine.

S antivakserima je u bivšoj Jugoslaviji problema imao i Josip Broz Tito, a u dokumentu iz 1947, koji kruži društvenim mrežama, otkriveno je i kako ih je kažnjavao.

Naime, nakon što je jedna omladinska brigada, koja je učestvovala u radnim akcijama na izgradnji pruge Šamac - Sarajevo, odbila da primi vakcinu, oduzeta joj je iz naziva reč udarna, što se u to vreme smatralo velikom sramotom, navodi portal "Klix.ba".

"Kažnjava se 3. lička brigada oduzimanjem naziva udarne zbog toga što se 90 omladinaca iz ove brigade nije htelo vakcinisati te je time stvorena mogućnost za širenje zaraznih bolesti i dovedeno u opasnost zdravlje omladinaca", piše u obrazloženju odluke.

Kazna je bila pročitana javno, i to pred skupom svih brigada na omladinskoj radnoj akciji na pruzi Šamac - Sarajevo, čime se sramota smatrala još i većom.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.