USTAO JE I GLASNO REKAO 'UZEĆU VAM MESTO U TIMU': Mi smo se nasmejali, a vidite gde je danas...
Foto: Profimedia

nije se šalio

USTAO JE I GLASNO REKAO 'UZEĆU VAM MESTO U TIMU': Mi smo se nasmejali, a vidite gde je danas...

U tom trenutku napad Olimpika su predvodili Đovani Elber, Nilmar, Silven Viltor

Objavljeno:

Karim Benzema (33) već godinama je jedan od najboljih napadača sveta, a iako je često bio u senci Mesija i Ronalda, sadaje jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu.

Da će od njega u budućnosti postati vrhunski as i ubitačni golgeter primetio je nekadašnji saigrač iz Liona, Klaudio Kasapa, a današnji pomoćni trener u francuskom klubu.

Klaudio Kasapa
foto: Profimedia

Sa 17 godina Benzema je 2005. priključen prvom timu i po dolasku je odmah hladnokrvno zapretio kolegama u napadu.

U tom trenutku napad Olimpika su predvodili Đovani Elber, Nilmar, Silven Viltor, ali Karim ih se nije plašio.

- Odmah sam video da će biti veoma dobar. Bio je fokusiran i znao je koliko može. Sa 17 godina je znao šta hoće u životu - rekao je Kasapa pa otkrio neverovatne reči Francuza kao 17-godišnjaka.

Karim Benzema
foto: EPA/ CHRISTOPHE KARABA

- Na ručku je ustao i glasno rekao: 'Ovde sam da preuzmem mesto od ostalih napadača. Posvećen sam, žestoko radim i siguran sam da u vam uzeti mesto u timu'. Kada vam 17-godišnji dečak kaže nešto tako, znajte da će mu karijera biti vrhunska. To je kasnije i dokazao.

Mnogima su njegove reči bile smešne.

- Nasmejali smo se nakon njegovog govora. To niko nije očekivao. Imali smo u ekipi napadače kao što su Nilmar, Elber, Viltor... Sve su to bili vrhunski igrači i treba imati petlju pojaviti se sa takvim stavom i rečima. Benzema je uvek imao petlju i vidite ga danas gde je stigao - dodao je Brazilac.

Benzema je za Lion igrao do 2009. godine i u 148 odigranih utakmica postigao je 66 golova. Onda je prešao u Real i osvojio sve moguće trofeje, ali i razvio se u lidera i kapitena ekipe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.