DELTA PLUS SOJ SAMO ŠTO NIJE STIGAO U SRBIJU! Najnoviji podaci zabrinjavaju, inspekcija radi POJAČANIM TEMPOM
Korona virus/ilustracija, Foto: Youtube printscreen

pažnja

DELTA PLUS SOJ SAMO ŠTO NIJE STIGAO U SRBIJU! Najnoviji podaci zabrinjavaju, inspekcija radi POJAČANIM TEMPOM

Borko Jekić, načelnik komunalne milicije, rekao je da su sinoć kontrolisana 24 ugostiteljska objekta i još 11 objekata za zabavu i kladionice

Objavljeno:

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 1.187.373 osobe, a zabeležena su 10.472 smrtna slučaja, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

I u Šapcu se poštuje mera o obaveznim propusnicama posle 20 časova

Tokom prošle nedelje u Šapcu je zabeleženo 17 prekršaja mere o obaveznim kovid propusnicama posle 22 sata. Obavljeno je ukupno 270 kontrola.

Ukupno je 12 lica kažnjeno jer nisu imali kovid sertifikat.

Lokali su tokom prošle nedelje uglavnom radili do 22 časa, a od kad je kovid propusnica obavezna od 20 časova, objekti su uglavnom zatvoreni u to vreme.

Borko Jekić, načelnik komunalne milicije, kaže za RTS da su sinoć kontrolisana 24 ugostiteljska objekta i još 11 objekata za zabavu i kladionice.

Prema njegovim rečima, dva objekta su samo radila posle 20 časova. Svi su poštovali mere i imali kovid propusnice.

Kovid propusnice, Kovid propusnica
foto: Profimedia

Leskovac – bez nepravilnosti tokom kontrole kovid propusnica

Kovid propusnice koje su uvedene pre dve nedelje skratile su radno vreme u 90 odsto ugostiteljskih objekata u Leskovcu.

Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić rekao je za RTS da sinoć nije niko kažnjen, a sanitarni i komunalni inspektori i pripadnici Komunalne milicije su mu preneli da nije bilo nepravilnosti i problema prilikom kontrole kovid propusnica.

Dodao je da je izrečeno nekoliko kazni zbog toga što su uočene nepravilnosti u radu kovid redara i u objektima gde kovid redara nije ni bilo.

Kovid propusnica
foto: Profimedia

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je registrovano 4.348 novih slučajeva koronavirusa od testiranih 16.799 uzoraka. Preminule su 67 osobe.

Broj hospitalizovanih osoba je 6.661, dok se na respiratorima nalazi 270 osoba.

Pored velikog broja novozaraženih, zabrinjavaju i visoki dnevni bilansi umrlih od kovida 19.

Naležni upozoravaju da novi soj koronavirusa, delta plus, samo što nije stigao u Srbiju.

Dosad je potvrđen u više od 40 zemalja, a približio se i nama, pošto je njegovo prisustvo pre nekoliko dana potvrđeno u Hrvatskoj.

Hrvatska, Koronavirus
foto: EPA/Antonio Bat, Profimedia

Prof. Aleksandra Knežević iz Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu rekla je za RTS da analiza 30 uzoraka iz poslednje dve nedelje nije dokazala prisustvo delta plus soja, već je potvrdila potpunu dominaciju delta soja.

"S obzirom na to da imamo veliki broj inficiranih, možemo očekivati da će se delta plus soj u skorije vreme registrovati kod nas", istakla je Kneževićeva.

Sa druge strane, ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je za RTS da je potpisan ugovor sa predstavnicima "Fajzera" o distribuciji novog leka za lečenje koronavirusa.

Dodao je da su klinička ispitivanja pokazala da lek za 89 odsto smanjuje rizik od hospitalizacije i smrti kod pacijenata čije je zdravlje već ugroženo.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove i predsednik Radne grupe za koordinaciju dr Goran Stamenković kaže da, prema novoj uredbi, kontrolu ličnih dokumenata uz kovid propusnice u ugostiteljskim objektima, kladionicama, kockarnicama, slot klubovima i drugim objektima u kojima se organizuju igre na sreću, mogu da obavljaju i kovid redari, a ne samo inspektori.

Istakao je da svi sanitarni inspektori rade pojačanim tempom i da nema tolerancije prema prekršiocima.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.