METEOROLOG ĐURIĆ IZNEO SVOJE PROGNOZE: Kada će KONAČNO doći do razvedravanja i STATI KIŠA
Vreme, Foto: Nebojša Mandić/RINA/Zorana Jevtić

vreme u srbiji

METEOROLOG ĐURIĆ IZNEO SVOJE PROGNOZE: Kada će KONAČNO doći do razvedravanja i STATI KIŠA

Tokom nedelje i ponedeljka sa severa Atlantika preko centralne Evrope premeštaće se veoma snažan ciklon, a u sklopu njega i hladni front.

Objavljeno:

Kako je istakao, tokom nedelje je za manje od dva dana u delovima Srbije palo kiše koliko u proseku padne za dva meseca, dok su pojedini predeli prošli bez kapi kiše. Nedelja nam donosi predah od padavina, a novi talas obilnih padavina u ponedeljak i utorak, a od srede nas očekuje stabilizacija vremena.

Kako kaže, ovog jutra i prepodneva širom Srbije je oblačno, a kiša pada u centralnim i zapadnim predelima Srbije. Trenutno se jača kišna zona prostire od Podrinja preko Mačve, Beograda, severa Šumadije, Podunavlja i Pomoravlja i u ovim predelima u nastavku dana očekuje se dodatnih 10 do 20 mm kiše po kvadratnom metru. Na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije i na severu Vojvodine danas će biti potpuno suvo. Maksimalna temperatura biće danas u Srbiji od 10 do 15°C, u Beogradu tokom celog dana neće preći 10°C.

– Dobra vest je da nam nedelja donosi kratkotrajni predah od padavina. Nakon tmurnog, prohladnog i maglovitog jutra, tokom dana suvo sa sunčani intervalima, uz slab do umeren jugoistočni vetar, a samo će u donjem Podunavlju biti jak. Minimalna temperatura biće od 5 do 9°C, u Beogradu 6°C, a maksimalna dnevna od 14°C na severozapadu do 20°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 15°C.

Tokom nedelje i ponedeljka sa severa Atlantika preko centralne Evrope premeštaće se veoma snažan ciklon, a u sklopu njega i hladni front. Srbija će se tokom ponedeljka i utorka nalaziti pod uticajem ciklona iz centralne Evrope, koji će nastaviti put ka istoku Evrope, a hladni front prostiraće se do našeg područja, pa se u ponedeljak i utorak očekuje novi talas obilnih padavina”, ističe meteorolog.

Đorđe Đurić
foto: Printscreen/Facebook

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.