KORONA U LOZNICI NE JENJAVA: Više od 250 pregleda, lekari imaju pune ruke posla
Bolnica, Foto: Ministarstvo odbrane

brojke

KORONA U LOZNICI NE JENJAVA: Više od 250 pregleda, lekari imaju pune ruke posla

Tako su u četvrtak potvrđena još dva smrtna slučaja povezana sa kovidom, već jedanaest u novembru dok ih je od prvog oktobra 85 ukupno

Objavljeno:

Neće da popusti koronavirus i da bar mali predah medicinskim radnicima u lozničkoj Opštoj bolnici i Trijažnom centru Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ koji svakodnevno imaju pune ruke posla. Osim što je mnogo pregleda nikako da prođe bar jedan zajednički izveštaj ove dve ustanove u kome nema preminulih pacijenata na kovid odeljenjima.

Tako su u četvrtak potvrđena još dva smrtna slučaja povezana sa kovidom, već jedanaest u novembru dok ih je od prvog oktobra 85 ukupno. Tokom jučerašnjeg dana u Trijaži su pregledane 264 osobe, 54 više nego dan pre, od kojih se 80 javilo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostali imali kontrolne preglede. Iz Trijaže je 56 pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled, u ambulanti Infektivnog odeljenja obavljeno je ukupno 138 pregleda onih sa simptomima koji možda ukazuju na kovid, a za 23 osobe je to bio prvi pregled.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 125 kovid pacijenata, četiri manje nego u četvrtak, jedan je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a dva su intubirana. U Mačvanskom okrugu je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno 227 pozitivnih uzoraka na kovid -19, isto kao i prethodnog, dok je obolelih za 71 manje i sada ih je tri i po hiljade. Pozitivna su 103 žitelja Šapca, 45 Lozničana dok u šest opština nigde nema više od 28 novozaraženih koliko ih je bilo u Bogatiću. Vladimirci imaju 17 pozitivnih, Krupanj 14 , Mali Zvornik 11, Ljubovija šest, a tri Koceljeva. Šabac je nastavio smanjenje broja obolelih osoba i ‘’pao’’ je ispod hiljadu i po, pa ih je trenutno 1.493, Loznica ima 852 stanovnika koji se rvu sa kovidom, Bogatić 401, Vladimirci 225, Krupanj 203, Koceljeva 130, Mali Zvornik 99, a isti problem ima i 97 žitelja Ljubovije.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.