KORONA PRESEK U LOZNICI: U bolnici 132 kovid pacijenta, još tri smrtna slučaja
Ilustracija, Foto: EPA/Georgi Licovski

presek

KORONA PRESEK U LOZNICI: U bolnici 132 kovid pacijenta, još tri smrtna slučaja

Danas su u Opštoj bolnici Loznica, hospitalizovana 132 kovid pacijenata, osam manje nego juče, tri su intubirana i na respiratoru, a dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji

Objavljeno:

Još tri smrtna slučaju povezana sa kovidom desila su se na kovid odeljenjima opšte bolnice tako da je samo u oktobru već 68 osoba izgubilo život.

Danas su u Opštoj bolnici Loznica, hospitalizovana 132 kovid pacijenata, osam manje nego juče, tri su intubirana i na respiratoru, a dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Pregledano je tokom jučerašnjeg dana 215 pacijenata u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, od kojih se 91 javio prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je 61 pacijent upućen infektologu na dodatni pregled, gde je ukupno obavljeno 136 pregleda pri čemu 37 ososba ranije nije dolazilo.

Posla je ponovo bilo i u Službi za radiološku dijagnostiku koja je otkrila još 27 pneumonija na 215 urađenih snimaka pluća. Korona se opet nećka na području Mačvanskog okruga gde je u četvrtak zabeleženo za 24 manje pozitivnih, a za trinaest više obolelih nego dan pre.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje potvrđena su 272 pozitivna uzorka na kovid -19, u Šapcu sto, Loznici 87 dok među šest opština nijedna nije imala više od 25 koliko je novozaraženih bilo u Bogatiću.

Vladimirci su ih imali 17, Koceljeva 15, po 12 Krupanj i Ljubovija, a četiri Mali Zvornik. Obolelih je trenutno 3.804, a prednjači Šabac sa 1.637 osoba koje se bore sa koronavirusom. Četvoricifrena je i Loznica sa 1.029 bolesnih, u Bogatiću ih je 371, Vladimircima 214, Krupnju 175, Koceljevi 169, Ljuboviji 110, a dvocifren je jedino Mali Zvornik sa 99 obolelih građana.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.