NA 8 REKA KRITIČNA SITUACIJA: Moguć je rast VODOSTAJA I IZLIVANJE! (FOTO)
Reka, Foto: printscreen/youtube

UŽAS

NA 8 REKA KRITIČNA SITUACIJA: Moguć je rast VODOSTAJA I IZLIVANJE! (FOTO)

U toku noći i u petak, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju obilne padavine - od 30 do 50 milimetara za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više

Objavljeno:

Na slivovima Jadra, Ljuboviđe, Drine, Lima, Kolubare, Uba, Tamnave i Ljiga sa pritokama vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 5. do 7. novembra sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima i pojavom lokalnih izlivanja na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na području Srema, Beograda i Banata, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Nivo reka
foto: Printscreen/meteoalarm.rs

U toku noći i u petak, u severnim, zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima očekuju obilne padavine - od 30 do 50 milimetara za 24 sata, a u oblasti centralnog i južnog Banata, Beograda, jugozapadne i zapadne Srbije lokalno i više.

Na području Beograda večeras i sutra očekuju se obilne padavine oko 40 mm za 24 sata, u pojedinim delovima grada i više.

Crveni alarm koji označava vrlo opasno vreme na snazi je za zapadnu Srbiju, a narandžasti za Beograd, Banat, Šumadiju i jugozapad zemlje.

Na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, kao i u pojedinim delovima Beograda očekuju se kiša i plјuskovi, u Vojvodini i grmlјavina. U košavskom području i na planinama preti jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata olujni (sa udarima oko 20 m/s)

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.