OBRĆU PARE, A ZAHVATE NUDE PO 70 ODSTO NIŽIM CENAMA: Dr Tanja za ESPRESO o LAŽNIM doktorima, pomenula i KORAĆEVU
Tanja Radenkov Medenica, Foto: Emilija Jovanović

doktorka estetske hirurgije

OBRĆU PARE, A ZAHVATE NUDE PO 70 ODSTO NIŽIM CENAMA: Dr Tanja za ESPRESO o LAŽNIM doktorima, pomenula i KORAĆEVU

U poslednjem periodu svedočili smo raznim aferama koje su se ticale nadrilekara, poput Save Kneževića i Olgice Markanović, protiv kojih se uvelilko vode sudski procesi

Objavljeno: 15:35h

Estetska hirurgija u Srbiji doživela je pravu ekspanziju, a sa njom, nažalost, se povećao i broj nadrilekara, koji nalaze načine da dođu do naivnih pacijenata, a tada neretko dođe do fatalnih ishoda.

U poslednjem periodu svedočili smo raznim aferama koje su se ticale nadrilekara, poput Save Kneževića i Olgice Markanović, protiv kojih se uvelilko vode sudski procesi.

Tim povodom rešili smo da odemo kod iskusnih doktora i pokušamo da rešimo sve dileme koje su pojedini možda imali u vezi sa nadrilekarstvom, a tako i nadamo se, utičemo na nove pacijente koji uveliko razmišljaju o estetskim korekcijama.

Posetili smo doktorku Tanju Radenkov Medenicu, specijalizanta plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije iz uglednog Eterna centra i razgovarali sa njom o nadrilekarima i svemu što bi javnost trebala znati kada je reč o lažnim doktorima.

Tanja Radenkov
foto: Emilija Jovanović

Velika je ekspanzija svih vrsta estetske medicine, lažnih doktora, kozmetičara i ljudi koji nemaju veze ni sa estetikom, medicinom a želeli bi da rade estetiku. Kradu nečije slike, čak i naše, okače na mreže i stave dobru reklamu. U tim prevarama se okreću velike svote novca na crnom tržištu, a nakon kompilakcija usled operacija, pacijenti dolaze kod nas. Cene takvih zahvata su za 50 ili čak 70 posto manje od zvaničnih cena, a to je i prva stvar koja je sumnjiva. Zvanične cene mogu da variraju 10 ili 20 procenata, ali ne toliko. To su neregistrovani preparati iz Kine i Južne Koreje i potencijalno su opasni. Svaka klinika mora imati natpis na ulaznim vratima, i to prvo treba da upadne u oči klijentima. Diplome se mogu falsifikovati, ali svaki lekar mora biti upisan u Lekarsku komoru, i informacije o njima su svima dostupne. Na sreću, država je stala na put tim nadrilekarima zbog velikih zdravstvenih problema koje su izazvali kod pacijenata.

Razjasnili smo i dileme oko cena takvih estetskih zahvata, a doktorka Tanja upozorava da se nipošto ne naseda na primamljive ponude.

Reklamiraju botoks za 50 evra, a to je nemoguće. Njegova prosečna cena je oko 300 evra u dinarskoj protivvrednosti, što znači da su takve cene lažne. Ako odlučite da radite takav tretman, automatski ugrožavate i svoj život. Estetska medicina je stvar želje, a ne zdravlja, i bolje da se radi prava stvar kod edukovanog doktora, a ne da za tih par stotina evra razlike napravite sebi još veći problem.

Olgica Markanović
foto: Emilija Jovanović

Mnoge VIP ličnosti zasluge za svoj izgled pripisuju upravo doktorki Tanji i Eterna centru

Između ostalog, Eterna centar je poznat po tome i što njihov rad stoji iza brojnih domaćih zvezda, poput rijaliti zvezde Ane Korać i pevača MC Stojana, a mnogi poznati u Eterna centru traže spas zbog prethodnih neuspelih radova kod drugih doktora.

Veliki broj poznatih je prošlo kroz našu kliniku, Ana Korać je svakako zaštitno lice broj 1. Jako se bavi kvalitetom svoje kože, što je vrlo bitno i izgleda bolje nego ikad. Naš rad je i brada MC Stojana, uradili smo transplantaciju, pa smo mu pomogli da bude zadovoljan i izgleda savršeno. Procenat muškaraca u našoj klinici se povećao za 70 posto u poslednjih 5 godina. Još jednom napominjemo sve pacijente da provere da li je ordinacija zaista registrovana, da li je taj lekar pravi lekar, pogledajte preporuke i uvek idite na konsulataciju kod nekoliko njih i procenite ko vam uliva najviše poverenja

Šta nam je još doktorka Tanja Radenkov Medenica otkrila i koju je poruku poslala svim budućim pacijentima ovakvih tretmana, pogledajte u videu ispod

12:25

OBRĆU PARE, A ZAHVATE NUDE PO 70 ODSTO NIŽIM CENAMA: Dr Tanja za ESPRESO o LAŽNIM doktorima, pomenula i KORAĆEVU

Dr Tanja Radenkov Medenica je specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije. Magistrirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Vlasnica prvog centra za edukaciju lekara i stomatologa na polju estetske medicine, akreditovanog od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Sertifikovani predavač i edukator iz oblasti: hijaluronskih filera, neuromodulatora, krvne plazme i niti, mezoterapije i hemijskih pilinga, kolagen stimulatora i siluet soft niti. Od 2013. godine radi kao lekar u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Dobitnica brojnih priznanja, među kojima su Nagrada Univeziteta u Oksfordu za najbolju medicinsku praksu 2017. Godine za transplantaciju kose, presađivanje kose.

(Espreso/ Vanja P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.