PRIČALI SMO SA RAŠOM KOGA ZNA CELA SRBIJA! On nije običan školski policajac, otkrio nam je zašto ga deca OBOŽAVAJU
Radiša Savić, Foto: Instagram/MUP Srbije

SVAKA ČAST

PRIČALI SMO SA RAŠOM KOGA ZNA CELA SRBIJA! On nije običan školski policajac, otkrio nam je zašto ga deca OBOŽAVAJU

Radiša je otac troje dece i pošto ih vrlo dobro poznaje, uspeo je sve to da primeni na poslu koji obavlja

Objavljeno: 19:55h

Školski policajac Radiša Savić, koji je zbog svog besprekornog rada i brige za decu dobio najviše pohvale od strane nastavnika, roditelja i same dece iz mladenovačke osnovne škole "Kosta Đukić”, nagrađen od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, a portal Espreso razgovarao je sa Rašom i saznali smo zašto je ovaj čovek heroj današnjice i primer drugima.

Raša na zadatku
Raša na zadatkufoto: Instagram/MUP Srbije

"Radim već dve godine u OŠ "Kosta Đukić" kao školski policajac. Za mene ovaj posao predstavlja nešto lepo i nešto novo, pronašao sam sebe i nije mi teško da radim to", ispričao je Savić za Espreso.

On svoj dan započinje razgovorom sa tetkicama, domarom, sekretarom i radnicama računovodstva. Raspituje se da li ima nekih dešavanja u školi, a na odmorima brine za bezbednost dece.

"Za vreme časova razgovaram sa direktorom škole kao i sa radnicama PP službe, uz česte obilaske ulica oko škole. Svi su zadovoljni kako obavljam svoj posao i sviđa im se moj pristup sa decom. Nikakve incidente u školi nisam imao", dodao je Radiša.

radisa savic, Policajac
foto: Instagram/MUP Srbije

Radiša je otac troje dece i pošto ih vrlo dobro poznaje, uspeo je sve to da primeni na poslu koji obavlja.

"Pored toga što sam otac, treba biti dobar psiholog i pedagog, dobar drug, kako biste što bolje razumeli decu i uspeli da doprete do njih", rekao je.

Na pitanje da li su ga roditelji nekad nagradili Radiša je rekao da roditelji cene njegov rad sa decom i da su mu zahvalni. Njemu je samo dovoljno da mu ispričaju nešto lepo o svom detetu.

"Saradnja sa radnicima škole je na obostrano zadovoljstvo. Iz razgovora sa njima vidim da su zadovoljni sa mojim radom, a i ja sam prezadovoljan sa saradnjom koju imam sa njima", dodao je.

Kako nam je rekao školski policajac, on planira da nastavi da obavlja posao koji voli, želi da i dalje gradi dobar odnos sa školom koji je imao i do sada i da ga deca pamte onakvog kakav jeste.

Policajac
foto: Privatna arhiva

Podsetimo, priča o Raši se pojavila na Instagram profilu MUP-a, a mi je prenosimo u celosti:

“U OŠ "Kosta Đukić" kao školski policajac, radi jedan Raša. Čoveku ni ime ne znam, ali već dugo hoću nešto da napišem o njemu. Naime, Raša nije običan policajac. On je našoj deci drugar. On ih sve poznaje. On sa svima njima proćaska. Raša je zimus APSOLUTNO SVAKO dete koje je krenulo da izađe iz škole nezakopčano ili bez kape, očinski oblačio, zakopčavao. Apsolutno svako. Ja sedim u autu i čekam svoje dete, a na vratima mala kolona i Raša koji ih proverava da li su se lepo obukli, da ne nazebu. Svakom se detetu svakog dana nasmejao na vratima, i svakom je, bar svakom od dece koju ja znam, rekao da se njemu obrate ako imaju bilo kakav problem. Naši klinci Rašu obožavaju. Gomila je ovakvih sitnih gestova koje on čini za decu.

I tako ja, stoti put, hoću nešto da napišem, i nikako da to uradim. Danas se vozim sa svojim klincem, (drugi je razred) i pitam ga šta ima još da mi priča o Raši što mi do sada nije pričao, a on mi kaže - "tata, Raši kad je bio rođendan, došao je kod nas u boravak, doneo čokoladu i zamolio učiteljicu da nam podeli svima po komad. Mi smo mu pevali pesmicu, i baš je bilo lepo". Ja sam se, ne prvi put, oduševio Rašom i rešio da je krajnje vreme da napišem ovo što odavno hoću.

Da nam ovakvi divni ljudi ne promaknu, da se njihove sjajne osobine ne uzmu zdravo za gotovo. Raša je car!", stoji u opisu fotografije.

Nakon ove objave Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dodelio je nagradu Radiši zbog izutetne posvećenosti poslu, zajednici, deci i najstarijim sugrađanima.

(Espreso / Nikolina Jokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.