LONČAR OTKRIO BROJ LEKARA PRIJAVLJENIH ZBOG SAVETA NA VIBERU: Uskoro će biti poznat epilog
Lončar, Foto: Aleksandra Čolić

VAŽNO

LONČAR OTKRIO BROJ LEKARA PRIJAVLJENIH ZBOG SAVETA NA VIBERU: Uskoro će biti poznat epilog

On je kazao da u početku nije bilo prijava, ali da se poslednjih dana taj broj povećao

Objavljeno: 13:26h

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je do sada na viber broj na koji mogu da se prijave lekari koji pacijentima savetuju da se ne vakcinišu stiglo manje od 10 prijava.

On je kazao da u početku nije bilo prijava, ali da se poslednjih dana taj broj povećao. Podsetio je da lek Ivermektim nije za ljudsku upotrebu i da su lekari koji su to preporučivali razrešeni.

- Što se tiče tih lekara koji su preporučivali korišćenje leka Ivermektin deo je već razrešen sa rukovodećih pozicija. Za one koji ne znaju, lek nije registrovan, koristi se u veterini i nije dozvoljeno prepisivati ga. Vi ćete i u narednim danima imati prilike da vidite kako ozbiljna država, kakva je Srbija, reaguje na takve stvari - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, upitan da prokomentariše to što su pojedini lekari preporučivali i prepisivali korišćenja leka Ivermektin u borbi protiv korona virusa.

U vezi sa prijavama lekara na viber broj, rekao je da su sve prijave procesuirane.

- Posle par dana uvedenog broja nije bilo prijava, međutim, u poslednjih nekoliko dana imamo više prijava, nešto manje od 10, tako da su oni procesuirani. Nadam se ćemo do kraja nedelje, najkasnije sledeće nedelje, dobiti epilog - kazao je Lončar:

- Mnogo je vremena potrošeno na priče. Ja mislim da je predsednica Vlade rekla da smo pokušali sve. Nisam siguran da bismo uspeli da smo nastavili da pričamo i da radimo. Plašim se da mi razumemo samo kad nešto mora da se uradi. Kao što ste videli, kada su uvedene kovid propusnice, povećan je broj vakcinisanih posebno mladih. Ne žele da rade antigenski i PCR test na 72 sata odnosno 48, a žele da izlaze - rekao je Lončar.

Dodao je da su rađene analize i najveći broj građana mladih i ostalih ne zna zašto ne želi da se vakciniše.

- Sve veći broj ljudi donosi odluku da se vakciniše. Nama se približava Nova godina, slave, proslave mi to moramo da regulišemo da napravimo bezbednu zonu. Kada istekne 6 meseci od druge doze vaš imunitet slabi, vrlo je mali. Došli smo u situaciju kako sada stvari stoje da moramo da se vakcinišemo na 5 ili 6 meseci u zavisnosti od vakcine - kazao je ministar zdravlja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.