OGLASIO SE LONČAR NAKON SKANDALA U JUTARNJEM PROGRAMU: Država će reagovati na savete lekara iz vajber grupe
Zlatibor Lončar, Foto: Kurir TV

HAOS NEVIĐENI

OGLASIO SE LONČAR NAKON SKANDALA U JUTARNJEM PROGRAMU: Država će reagovati na savete lekara iz vajber grupe

Lončar je izjavio da će država u narednim danima reagovati na savete koje pojedini zdravtsveni radnici dele na toj grupi na Viberu, a u kojima se promoviše upotreba leka Ivermektin, koji se nače koristi za životinje

Objavljeno:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar oglasio se povodom zdravstvenih saveta koji se dele na viber grupi, a u kojima se pominje lek za stoku Ivermektin.

Lončar je izjavio da će država u narednim danima reagovati na savete koje pojedini zdravtsveni radnici dele na toj grupi na Viberu, a u kojima se promoviše upotreba leka Ivermektin, koji se nače koristi za životinje.

Podsetimo, upravo to je bila tema u Jutarnjem programu TV Prve danas, a u studiju se odigrala burna rasprava između između lekarke i članice te viber grupe dr Slavice Aranđelović, koja promoviše upotrebu Ivermektina kao prevenciju protiv kovida-19, i direktora Doma zravlja Palilula Aleksandra Stojanovića i kardiologa Nebojše Tasića, koji su izjavili da bi ti lekari morali krivično da odgovaraju.

Doktorka Aranđelović je nastavila da se zalaže za primenu Ivermektina za lečenje koronavirusa, ne videći ništa sporno u davanju preporuka i saveta putem društvenih mreža.

Sa druge strane, doktor Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja Palilula, kaže da bi oni koji šire lažne vesti na društvenim mrežama morali krivično da odgovaraju.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.