"PREMIJERKA ZNA DA BI MERE SPUSTILE KRIVU": Kon rekao šta zaista misli o porastu broja ZARAŽENIH!
Predrag Kon, Foto: Printscreen/ TV Prva

oglasio se

"PREMIJERKA ZNA DA BI MERE SPUSTILE KRIVU": Kon rekao šta zaista misli o porastu broja ZARAŽENIH!

Govoreći o demonstrantima koji su ispre dnjegovog stana uzvikivali "Mengele, Mengele", kaže da se radi o "zabludelim ljudima koji su naopakih doživljaja svega"

Objavljeno:

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za medije da premijerka Srbije tačno zna da bi mere "spustile krivu".

On je rekao da insistira na merama koje je Krizni štab predlagao i da je sve to predočeno premijerki Ani Brnabić čiji stav je bio da ako to budemo stalno radili, onda ćemo neprekidno uvoditi i ukidati mere, a glavna stvar je imunizacija.

Kon je rekao i da je premijerki Ani Brnabić rekao da je velika greška da se ne sprovode mere koje je medicinski deo štaba tražio, a to je deset dana zatvaranja, pomeranje radnog vremena i da se na to nadovežu kovid porpusnice. "Od tada neprekidno pričam isto", dodao je Kon.

Predrag Kon
foto: Printscreen Youtube Tv Prva

"Jer nema drugog načina, taj način je samo privremen, jedni način izlaska iz ove situacije je masovna imunizacija. Imunizacija bi bila dovoljna, ali treba da dođe na visok procenat. Tačno znam šta radimo, to što drugi ne znaju to je tako. Nema odstupanja što se tiče zahteva o preventivnim merama da se poštuju. Kada neko stalno traži da se poštuju mere, a vi dobijate odgovor da je inspekcija uradila kontrole, a onda gledate direktan prenos događaja gde vidite da se ne poštuju mere", rekao je Kon.

Rekao je i da premijerka sasluša i dobro zna da je preuzela odgovornost. "Ja insistiram da sve ostane u zapisniku, bukvalno od reči do reči šta je izrečeno. Po odluci koja je objavljena u Službenom glasniku jasno je ko odlučuje u ovoj zemlji, to je Vlada Srbije", dodaje on.

Komentarišući to što mnogi zahtevaju da napusti Krizni štab, Kon kaže: "Ja ne mogu da siđem s tog broda ukoliko mi neko ne kaže. Sa njim tonem i ja. Ja se ne udaljavam od toga. Kako da izađem, na koji način da pogledam u ljude posle. Svi zdravstveni radnici su poniženi u ovakvoj situaciji, to sam rekao javno i to govorim na Kriznom štabu. Ovo je kranje ozbiljna borba."

Govoreći o demonstrantima koji su ispre dnjegovog stana uzvikivali "Mengele, Mengele", kaže da se radi o "zabludelim ljudima koji su naopakih doživljaja svega".

"Mimoišao sam se s njima. Da li bih izašao? Sve zavisi, ja moram da računam i na svoje zdravlje, teško da bih se uzdržao da ne izađem, još veća patnja bi to bila za moju porodicu. Mislim da je policija odradila svoj posao i ja im zahvaljujem. Odmah idemo u neku politizaciju, zašto neko nije uhapšen nije to pitanje za mene. Nije ovo počelo od juče, nije od tog dana", rekao je Kon, pokazavši pretnje koje su mu upućene putem društvenih mreža.

Predrag Kon
foto: Printscreen Kurir TV

Takođe, rekao je i da je dobio policijsko obezbeđenje.

"Samo novinari znaju moju adresu. To je činjenica, imate onu emisiju 'paparaco' gde je isto prikazano. Podloga jeste i antisemitizam i uvreda je namerna vezana za Mengelea, on je radio eksperimente na blizancima, to je katastrofalno, nešto najodvratnije u istoriji. Poređenje je neprihvatljivo. Ja nemam fiksni telefon, nema mogućnosti da se drugačije dođe do mene, nego da oni koji su stalno dolazili ispred moje kuće, oni znaju adresu", kazao je dr Kon za N1.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.