OLAKŠICE ZA VAKCINISANE! Sidnej ukida pojedine epidemiološke mere
Sidnej, Foto: Printscreen/Youtube

ODLUČENO!

OLAKŠICE ZA VAKCINISANE! Sidnej ukida pojedine epidemiološke mere

Stupanje na snagu ovih mera u Sidneju prvobitno je bilo ppredviđeno od početka decembra.

Objavljeno:

Vlasti najvećeg australijskog grad Sidneja počeće iduće sedmice, pre ranije najavljenog roka, da ukidaju pojedine epidemiološke mere protiv širenja korona virusa za vakcinisane stanovnike, ali će odložiti primenu tih mera za nevakcinisane sugrađane, javlja Rojters.

Namera vlasti je da tim merama podstaknu vakcinaciju, pa će vakcinisanima počev od 8. novembra biti dopušten neograničen broj gostiju u njihovim domovima, dok će pabovi i klubovi moći da prime više gostiju i ponovno otvoreplesne podijume.

Stupanje na snagu ovih mera u Sidneju prvobitno je bilo ppredviđeno od početka decembra.

U tom lučkom gradu sa oko pet miliona stanovnika nevakcinisanima je trenutno zabranjen pristup restoranima, barovima, teretanama i drugim objektima za rekreaciju, kao i trgovinama koje ne prodaju osnovne namirnice, a te mere ostatće pod oštrijim ograničenjima do 15. decembra, odnosno do kada stopa vakcinisanih sa obe doze u saveznoj državi Novi Južni Vels ne dostigne 95 odsto.

Britanska agencija navodi da je zdo sada u toj državi potpuno vakcinisanooko 88 posto stanovnika starijih od 16 godina, a stopa vakcinisanih prvom dozom je usporena iako je nadomak 94 odsto.

Australija je u ponedjeljak nakon više od 18 meseci ukinula zabranu letenja svojim stanovnicima u inostranstvo i omogućila ulazak u zemlju bez karantina za sve potpuno vakcinisane putnike na međunarodnim letovima.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.