IGRALE SE DELIJE SPOJILE KLASIKU DALEKOG JAPANA I TRADICIJU SRBIJE
Aisa Iđiri i Danijela Veselinović, Foto: Promo

NEVEROVATNO

IGRALE SE DELIJE SPOJILE KLASIKU DALEKOG JAPANA I TRADICIJU SRBIJE

Nakon pandemije udruženje Hanami će našoj princezi organizovati turneju u Japanu gde se planira velika manifestacija "Dani Srbije u Japanu"

Objavljeno:

Princeza trube Danijela Veselinović i Japanska umetnica Aisa Iđiri objavile su video i najavile početak saradnje.

Aisa Iđiri Steinway umetnica je bila u poseti Srbiji 18-27.oktobra sa idejom da postavi novi pijano festival. Nakon niza sastanaka u ambasadi Japana, Ministarstvu kulture I informisanja, u Vršcu, ideja je da nosilac organizacije bude udruženje srpsko-japanskog prijateljstva "Hanami" u saradnji sa muzičkom školom "Josif Marinković" iz Vršca. Danijela Veselinović je predavala u ovoj školi i tako pozvana u organizacioni odbor festivala koji će se održati sledeće godine u Vršcu.

Danijela Veselinović, Aisa Iđiri
foto: Promo

Danijela: “ Obzirom da je sledeća godina 2022. jubilarna (140 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa Srbije i Japana)i da će se obeležiti nizom manifestacija a da je glavna naš festival, na inicijativu Hanamija sa kojim dugo sarađujem kao i Aisa, odlučile smo da snimimo duet kao poklon građanima Srbije i Japana koji usled pandemije nisu slobodni da sebi priušte mnogo međusobnih susreta, koncerata..”

Danijela Veselinović, Aisa Iđiri
foto: Promo

Pesma je ujedno i najava za snimanje zajedničkog albuma Aise i Danijele, na temu srpskih i japanskih tradicionalnih pesama kao i modernih kompozitora iz Japana I Srbije.

Danijela Veselinović, Aisa Iđiri
foto: Promo

Nakon pandemije udruženje Hanami će našoj princezi organizovati turneju u Japanu gde se planira velika manifestacija "Dani Srbije u Japanu".

Danijela Veselinović, Aisa Iđiri
foto: Promo

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.