NIS-OV KARAVAN „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ ZAVRŠIO OBILAZAK ŠKOLA PO SRBIJI BEZBEDNIJE OKRUŽENjE
Ilustracija, Foto: Promo

KVALITETNO OBRAZOVANJE

NIS-OV KARAVAN „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ ZAVRŠIO OBILAZAK ŠKOLA PO SRBIJI BEZBEDNIJE OKRUŽENjE

Ovim povodom, rukovodstvo škole ugostilo je Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora kompanije NIS i Simu Salapuru, gradonačelnika Zrenjanina

Objavljeno:

Bezbednost dece u školama i kvalitetno obrazovanje su vrednosti koje kompanija NIS deli sa zajednicom u kojoj posluje. Tako je u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa „Zajednici zajedno“, NIS u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica, podržao 83 škole širom Srbije, u koje je za unapređenje digitalizacije nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika uložio 114,5 miliona dinara. Jedna od podržanih škola je i OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina, kojoj je kompanija NIS donirala gotovo dva miliona dinara za nabavku 30 računara i sistema za video nadzor.

Ovim povodom, rukovodstvo škole ugostilo je Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora kompanije NIS i Simu Salapuru, gradonačelnika Zrenjanina.

NIS
foto: Promo

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, rekao je da su ulaganja usmerena ka učenicima i mladima, smisao postojanja jedne države i društva. „Naši prijatelji iz NIS-a razumeju koliko nam je potrebno da vi budete bezbedni, jer ako ste vi bezbedni onda je i nama starijima sve lako i sve ima smisla. Na nama je da okruženje u kojem provodite vreme učinimo sigurnim, da vaši roditelji znaju da kada dođete u školu i na putu do škole, vi ste sigurni. To je naš posao i zadatak. Ja ću meriti rad načelnika policijske uprave po tome koliko ste vi bezbedni, da li u školi ima nasilja, da li su ulice bezbedne, da li bilo ko misli da je jači od zakona i da može da ga krši. Vi ste sudije, ukoliko vi budete bezbedni i sigurni toliko smo svi mi zajedno uspešni. Molim vas, draga deco, da budete sigurni u svoju zemlju, u svoju policiju, da kada god imate neki problem prvo kažete svojim roditeljima, a oni će reći nama. Možete nam verovati, mi smo vaša policija. Vi treba da ovaj prelep period u životu provedete nasmejani, da brinete svoje školske brige, ali da ne brinete o tome da morate da se sklanjate od kriminalaca, jer toga neće biti u vašim životima“, rekao je Vulin.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS izjavio je:

„Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu“, a budućnost gradimo tako što ulažemo u našu decu, njihovo obrazovanje i bezbednost. Naša želja je da se učenici u školama osećaju sigurno, da imaju modernu opremu i najbolje uslove za školovanje. U te svrhe smo, prošle godine, izdvojili gotovo milion evra. Za nas je od velike važnosti što ovaj cilj delimo sa našim dragocenim partnerima među kojima su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Grad Zrenjanin, lokalna zajednica sa kojom uspešno sarađujemo već deset godina. Ipak, naš najveći motiv da istrajemo u našoj nameri su dečji osmesi u školama širom Srbije”, rekao je Tjurdenjev poručivši prisutnima da će u NIS-u imati pouzdanog partnera i u godinama koje dolaze.

NIS
foto: Promo

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura zahvalio je prisutnima na realizaciji ovako značajnog projekta:

„U partnerstvu sa kompanijom NIS od 2009. godine gotovo 150 miliona dinara uložili smo u različite projekte. Ti projekti su se uvek ticali nekog unapređenja u našoj lokalnoj zajednici, a tako je i sa ovim projektom kojim smo unapredili bezbednost dece, opremanje digitalnih kabineta i informatičku pismenost i mislim da smo u tome apsolutno i potpuno uspeli obzirom da je deset naših osnovnih škola obuhvaćeno ovim projektom. Zrenjanin je grad budućnosti, obzirom na investicije koje se realizuju i koje su najvljene za naš Grad, a koje ne bismo mogli da sprovedemo bez podrške Vlade Republike Srbije, bez podrške predsednika i naravno Autonomne pokrajine Vojvodine. U tom smislu, verujem da ćemo zajedno sa Policijskom upravom i Ministarstvom raditi na daljem unapređenju bezbednosti našeg Grada, kao i na obrazovanju“, rekao je Salapura. Biljana Jovanov, direktorka OŠ „Jovan Cvijić“ zahvalila je kompaniji NIS na donaciji.

NIS
foto: Promo

„Današnji dan je izuzetno važan za OŠ „Dr Jovan Cvijić“, jer smo u prilici da vam predstavimo vrednu donaciju, koju smo dobili od prijatelja iz kompanije NIS u okviru programa Zajednici zajedno. Reč je o savremenom video nadzoru, kojim će značajno biti unapređena bezbednost učenika i nastavnika. Takođe, dobili smo izuzetno vrednu računarsku opremu, odnosno 30 računara kojima smo opremili informatički kabinet. Zahvaljujući ovoj donaciji, unapredićemo nastavni proces i omogućiti učenicima i nastavnicima da nastavu prate na modernoj opremi i u inspirativnom okruženju. Ulaganje u obrazovanje mladih naraštaja zaista predstavlja siguran put u budućnost“, izjavila je Biljana Jovanov.

NIS
foto: Promo

Imajući u vidu da OŠ „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu pohađa više od 650 učenika, kao i da sam objekat škole ima tri ulaza i okružen je parkom koji se prostire na 13.000 m2, postavljanje savremenog sistema video nadzora sa mogućnošću praćenja preko interneta, unaprediće bezbednost dece i nastavnika škole, ali i doprineti očuvanju školske imovine. Takođe, moderna računarska oprema koja je nabavljena sredstvima iz projekta, a kojom su opremljeni informatički kabinet i multimedijalna učionica, omogućiće učenicima primenu aplikacija, digitalnih udžbenika i drugih edukativnih sadržaja u nastavnom procesu, čime se stvaraju bolji uslovi za njihov rad i napredak.

Dodatne informacije:

Grad Zrenjanjin je poslednja stanica ovogdišnjeg NIS-ovog karavana „Zajednici zajedno“, koji je obilazio škole u partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije poput Žitišta, Srbobrana, Čačka, Novog Sada, Niša, Pančeva, Kanjiže, Požarevca i Beograda. Grad Zrenjanin je deo programa „Zajednici zajedno“ od 2009. godine i do sada je kroz ovaj program društvene odgovornosti u Grad uloženo 146,7 miliona dinara i realizovano 156 projekata. Samo tokom 2020. godine, NIS je uložio 12,5 miliona dinara za potrebe digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosti dece u 10 škola na teritoriji grada Zrenjanina, koje pohađa više od 5.800 učenika.

1 / 7 Foto: Promo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.