ČEKA SE NOVI UGOVOR SRBIJAGASA I GASPROMA! Ministarka razgovarala sa direktorom NIS-a
Zorana Mihajloivć, Foto: Tanjug

važno

ČEKA SE NOVI UGOVOR SRBIJAGASA I GASPROMA! Ministarka razgovarala sa direktorom NIS-a

Kada je reč o projektu izgradnje TE-TO Pančevo, rečeno je da je akcionim planom previđena finalizacija do kraja godine, kada se očekuje i probni rad

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom NIS Kirilom Tjurdenjevim, koji je napomenuo da su u toku pregovori o snabdevanju gasom i da se čeka novi ugovor Srbijagasa i Gasproma, jer su pregovori u toku, ali da svakako neće biti problema sa snabdevanjem.

Mihajlović je navela da su definisani okviri nove nove energetske politike i da je u toku izrada strateških dokumenata.

Sve to je deo vizije o obezbeđivanju dugoročne energetske bezbednosti i nezavisnosti Srbije. Saglasili smo se da je NIS važan deo energetskog sektora i da je neophodna saradnja kako bi se projekti što efikasnije realizovali, jer je to u interesu naše države i građana, rekla je Mihajlović.

Drago mi je da NIS ima plan za narednih nekoliko godina i da je strateški opredeljen i da se regionalno širi. Želimo da vidimo realizaciju projekata, to je za nas važno, posebno kada je reč o ulaganjima u nove kapacitete koji koriste obnovljive izvore za proizvodnju energije, dodala je ona, saopštilo je Ministarstvo.

Kada je reč o projektu izgradnje TE-TO Pančevo, rečeno je da je akcionim planom previđena finalizacija do kraja godine, kada se očekuje i probni rad.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju Petrohemije posle njene privatizacije, u skladu sa novim tehnologijama, saradnji na novim projektima i realizaciji postojećih, investicionih projekata u rafineriji Pančevo, kao i o pitanju skladištenja obaveznih rezervi nafte.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.