TAJMS SKVER SIJA U BOJAMA SRPSKE ZASTAVE! Akcenat na našoj umetnici, Marini Abramović (VIDEO)
Abramović i zastava, Foto: Printscreen/Twitter/MFA Serbia@MFASerbia

odlično

TAJMS SKVER SIJA U BOJAMA SRPSKE ZASTAVE! Akcenat na našoj umetnici, Marini Abramović (VIDEO)

Povodom jubileja Blinken je naveo da su SAD srećne zbog obeležavana 140 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom

Objavljeno:

Spot u trajanju od 16 sekundi u kojem je akcenat na Marini Abramović, jednoj od najznačajnijih umetnika današnjice, koja živi u Njujorku, a čiji je samo jedan performans u čuvenom Muzeju moderne umetnosti - MoMA videlo više od 750.000 ljudi, biće prikazivan svaka tri minuta od podne do ponoći na Tamjs skveru, koga godišnje poseti najmanje 50 miliona turista zbog čega ga nazivaju i raskrsnicom sveta.

Ambasador Marko Đurić večeras će u Njujorku u čast Marine Abramović i velikog jubileja 140 godina diplomatskih odnosa Beograda i Vašingtona organizovati prijem, na kome će joj uručiti zlatnu medalju za zasluge.

„Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje jeste zahvalnost Srbije našoj svetski poznatoj umetnici za predstavljanje naše zemlje, kao i za izuzetne zasluge i rezultate u oblasti kulture, a posebno u umetnosti performansa“ naglasio je Đurić.

Skupu će priustvovati i veliki broj visokih zvaničnika američke administracije, što, kako je ambasador rekao, predstavlja posebnu čast za Srbiju kao i samo prikazivanje promotivnog video spota na Tajms Skveru.

Kao važna spona između Beograda i NJujorka u tom spotu, koji će biti prikazivan na jednom od dva naveća bilborda na Tajms skveru, i to na uglu Brodveja i 43. ulice, uz poziv svima da posete Srbiju, pripalo je i nacionalnom avio-prevozniku Er Srbiji.

Obeležavanje jubileja u NJujorku biće najznačajniji događaj za Srbiju ove nedelje, koju je Đurić započeo nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD.

Centralna proslava velikog jubileja u znak sećana na 1881. Godinu kada su uspostavljeni diplomatski odnosi dveju zemalja potpisivanjem dva sporazuma biće organizovana u Vašingtonu u decembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i američki državni sekretar Entoni Blinken prošle nedelje razmenili su čestitke povodom 140 godina od potpisivanja Trgovačkog ugovora i Konzularne konvencije između Srbije i SAD.

Povodom jubileja Blinken je naveo da su SAD srećne zbog obeležavana 140 godina diplomatskih odnosa sa Srbijom.

„Naša dva naroda imaju zajedničku istoriju bogatu prijateljstvom i dubokim kulturnim vezama. Radujemo se izgradnji još jačeg partnerstva u narednih 140 godina“ naveo je Blinken.

Pedsednik Srbije podsetio je da su zvanični diplomatski odnosi počeli potpisivanjem Trgovačkog ugovora i Konzularne konvencije.

„Vrednosti koje smo tada delili čvrsto nas vezuju i sada, nadahnjujući nas da radimo još bliže“ rekao je Vučić.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.