NOVI KORONA PRESEK: Zaražena još 6.461 osoba, preminula 52 pacijenta
Novi presek, Foto: Aleksandra Čolić

PRESEK

NOVI KORONA PRESEK: Zaražena još 6.461 osoba, preminula 52 pacijenta

Ovo su najnovije informacije koje su upravo saopštene

Objavljeno:

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 6.461 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 52 pacijenta.

Testirano je 20.852 osoba.

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 15.437 građana od kojih je 5.077 novozaraženih. Preminula su 53 pacijenta, a na respiratorima je bilo 275 obolelih.

Sednica Kriznog štaba trebalo bi da bude održana ove nedelje, a doktor Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, kaže da medicinski deo zastupa stav da treba uvesti restriktivnije mere u pogledu smanjivanja kontakata, koje bi podrazumevale skraćivanje radnog vremena, kao i da na 10 dana bude otvoreno samo ono što je vitalno i esencijalno.

Doktor Predrag Kon kaže da je medicinski deo Kriznog štaba imao konsultacije sa premijerkom Anom Brnabić i da insistiraju na sprovođenju onoga što su predložili i prošli put.

"Od prošle sednice Kriznog štaba nije došlo do poboljšanja situacije. Neka stabilizacija se vidi, ali na gotovo katastrofalnom nivou i to svakako nije poboljšanje", naglašava doktor Kon.

Ističe da do poboljšanja nije došlo ni kada je u pitanju obuhvat imunizacije.

"Ona se dešava, iz dana u dan se vakciniše jedan broj ljudi, ali je to više nego nedovoljno. Trebalo bi najamnje 10 puta više", navodi Kon.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.