VESIĆ: Trećom dozom vakcinisano 200.000 stanovnika Beograda
Goran Vesić, Foto: Beoinfo

sutra kreće kampanja za vakcinaciju

VESIĆ: Trećom dozom vakcinisano 200.000 stanovnika Beograda

Grad Beograd sutra pokreće kampanju za vakcinaciju trećom
dozom vakcine, uključujući i kampanju za vakcinaciju sa prve dve doze

Objavljeno:

Zaključno sa današnjim danom, u Beogradu je više od 200.000 Beograđana vakcinisano trećom dozom vakcine, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u emisiji „150 minuta” na TV Prva.

– Do jutros smo imali 196.388 sugrađana i sa jutrošnjim podacima imali smo 58,5 odsto vakcinisanih prvom dozom, odnosno 811.000 sugrađana, drugom dozom 56,4 odnosno 781.000, a sada imamo 200.000 vakcinisanih trećom dozom. Krizni štab je upozorio da je vakcinacija jedini put da izađemo iz krize i ako bismo dostigli brojku od milion vakcinisanih bili bismo zaštićeni. Na drugi način ne možemo završiti sa ovom krizom jer privreda mora da radi, a sa druge strane moramo da čuvamo i svoje zdravlje. Mnogo toga je i u individualnoj odgovornosti, ljudi moraju biti svesni da ako ne čuvaju sebe ili druge dovode sve nas u opasnost i zato treba da se pridržavaju svih mera, nose masku i drže distancu. Zato je moja molba da se svi vakcinišu – kazao je Vesić.

On je najavio da Grad Beograd sutra pokreće kampanju za vakcinaciju trećom dozom vakcine, uključujući i kampanju za vakcinaciju sa prve dve doze.

– Od sutra otvaramo dva nova punkta, u TC „Galerija” i TC „Ušće”, gde će moći da se obavi vakcinacija. Na taj način ćemo pokazati da smo grad koji najviše prednjači u Srbiji. Zadovoljni smo tim saznanjem, pa tako na Starom gradu imamo više od 80 odsto vakcinisanih, na Savskom vencu više od 70 odsto, a na Vračaru 73 odsto. Ipak, to još uvek nije dovoljno kako bi svi bili zaštićeni i zato apelujem na sugrađane da učinimo još samo malo napora kako bismo svi bili vakcinisani i zaštićeni. Oni koji su sumnjali mogu da se uvere da nama koji smo se vakcinisali ništa ne fali, živi smo i zdravi, a iako smo primili tri doze ništa nam se nije desilo, što je motiv i za njih da se vakcinišu i na taj način sačuvaju i sebe i druge – istakao je Vesić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.