ISPOD 7.000 ZARAŽENIH DANAS: 51 pacijent preminuo, na respiratoru je 282 pacijenta
Foto: Aleksandra Čolić

PRESEK

ISPOD 7.000 ZARAŽENIH DANAS: 51 pacijent preminuo, na respiratoru je 282 pacijenta

Ovo su najnovije informacije koje su upravo saopštene

Objavljeno: 15:29h

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 22.978 građana od kojih je 6.978 novozaraženih.

Preminulo je 51 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 282 obolelih.

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 23.937 građana od kojih je 7.150 novozaraženih. Preminulo je 50 pacijenata, a na respiratorima je bilo 278 obolelih.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da zdravstveni sistem ima dovoljne kapacitete i da se ne razmišlja o uvođenju drugih ustanova u kovid sistem, iako su, kako je dodao, tri kovid bolnice maksmalno popunjene, kliničko-bolnički centri 90 odsto, a gradske bolnice oko 80 odsto.

- Strategija za četvrti talas je bila da se prvo pune tri kovid bolnice, i one su maksimalno popunjene, a to je pun pogodak za zdravstveni sistem. Tu smo zbrinuli 2.000 ljudi. Kliničko-bolnički centri popunjeni su 90, a bolnice u Srbiji 80 odsto - rekao je Đerlek za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Eidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za borbu protiv zarazne bolesti kovid-19 dr Predrag Kon rekao je da je potpuno jasno da povećanje kovid kapaciteta usled povećanog broja inficiranih usporava lečenje pacijenata koji boluju od hroničnih ili drugih oboljenja.

- Moram da objasnim da je medicinski deo Kriznog štaba napisao ono što predlaže zato što situacija traži nešto što podrazumeva naglo presecanje iste. Međutim, to bi bio samo predah, to bi usporilo ovakvo zaražavanje i dalo neku mogućnost i dodatno vreme za sprovođenje vakcinacije - navodi Kon.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.