SNEG STIŽE U SRBIJU! Spremite se, ovo je DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA (FOTO)
Sneg, Foto: RINA

RHMZ UPOZORIO!

SNEG STIŽE U SRBIJU! Spremite se, ovo je DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA (FOTO)

U Srbiji danas oblačno, vetrovito i hladnije, mestimično sa kišom

Objavljeno:

Do petka će u košavskom području duvati umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, koji će na jugu Banata danas i sutra dostizati i udare orkanske jačine, više od 100 km/h, upozorio je RHMZ.

U Srbiji danas oblačno, vetrovito i hladnije, mestimično sa kišom. Duvaće umeren, povremeno i jak istocni i jugoistočni vetar, u košavskom području i olujni, a na jugu Banata povremeno i sa orkanskim udarima. Najniža temperatura od 8 do 13, najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

I u Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa kišom uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji ce povremeno imati i olujne udare. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 13 do 15 stepeni.

U naredih sedam dana, do 14. oktobra, oblačno, hladno i kišovito, na visokim planinama iznad 1.500 metara od subote povremeno i sa susnežicom i snegom.

Meteorološka najava

U toku jutra kiša se povremeno očekuje na području Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije, kao i u Pčinjskom okrugu.

PRVU POLOVINU OKTOBRA OBELEŽIĆE HLADNO I KIŠOVITO VREME. NA VISOKIM PLANINAMA PRVI SNEG OVE JESENI.

U narednih deset dana na području Srbije oblačno i hladno vreme sa čestom pojavom kiše. Košava će od petka popodne (08.10.) značajno oslabiti. Mestimično obilnije padavine očekuju se u nedelju (10.10.) sa količinom kiše lokalno većom od 30 mm za 24 h.

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Usled priliva osetno hladnijeg vazduha sa istoka Evrope, od subote (09.10.) na visokim planinama iznad 1500 m nadmorske visine počeće da pada sneg. U nižim predelima maksimalna temperatura u većini dana biće između 10 i 15 °C, a ponegde i niža.

Ponegde se očekuje i veća količina padavina. U košavskom području će i u petak duvati jak i olujni istočni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura u većini mesta od 12 do 15 stepeni.

UPOZORENJE NA OLUJNU KOŠAVU ZA PODRUČJE SRBIJE

Danas i sutra u košavskom području duvaće jak i olujni istočni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine, preko 28 m/s (>100 km/h).

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.