KONJIMA SE DOVLAČI MATERIJAL NA BANJSKU STENU: Jedan od najlepših vidikovca Srbije postaće još LEPŠI! (FOTO)
Banjska Stena, Foto: RINA

DIVLJINA

KONJIMA SE DOVLAČI MATERIJAL NA BANJSKU STENU: Jedan od najlepših vidikovca Srbije postaće još LEPŠI! (FOTO)

Vidikovci u Nacionalnom parku Tara predstavljaju najatraktivnije lokacije sa kojih se ovo zaštićeno područje upoznaje i doživljava na poseban način

Objavljeno:

Među najpopularnijim i najposećenijim vidikovcima u Srbiji svakako je Banjska Stena, sa koje se pruža veličanstven pogled na reku Drinu i planinu Taru.

Bajina bašta
foto: RINA

Upravo na ovom mestu napravi se najviše fotografija koje obiđu Evropu i svet, pa iz godine u godinu beleži se sve veća zainteresovanost za tu lokaciju. Tokom sezone veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva birao je da poseti baš to mesto, a narednog leta turisti će biti dočekani u novom ruhu.

Bajina bašta
foto: RINA

"Postojeće nastrešnice su poprilično dotrajale, tako da se sada grade tri nove. Pit do vidikovca vodi kroz šumu, pa je neophodno i da posetioci malo predahnu kad stignu. Ono što je najvažnije jeste da se sve radi u skladu sa prirodom i biće sve izgrađeno od drveta", rekao je za RINU Ranko Mićanović iz NP Tara.

Bajina bašta
foto: RINA

Kako se radi o nepristupačnom terenu materijal za izgradnju nastrešnica se iznosi iz pomoć konja, jer nijedna mašina tuda ne može da prođe.

"Većina ih je skrivena i teško pristupačna, ali se do najlepših, ipak može doći ali naravno samo peške. Postoji devet uređenih vidikovaca koji ograđeni i bezbedni za posetioce, a pogled koji puca vredi milion dolara. Najpoznatiji je svakako Banjska stena, ali ništa manje lepo nije ni ostalih osam", rekao je Milanović.

Vidikovci u Nacionalnom parku Tara predstavljaju najatraktivnije lokacije sa kojih se ovo zaštićeno područje upoznaje i doživljava na poseban način.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.